Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Festival Tinere Sperante, editia XV

Festival Tinere Sperante, editia XV

CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Festival concurs de folclor pentru copii ,,TINERE SPERANTE”, editia a XV-a     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, invita persoanele interesate sa ia parte la cea de-a XV - a editie a festivalului concurs ,,Tinere Sperante”.
     Manifestarea are ca scop descoperirea si promovarea tinerelor talente, punerea in valoare a cantecului popular autentic si introducerea acestuia in circuitul valorilor spirituale, precum si prezentarea nealterata a frumusetii costumului popular din zona folclorica de provenienta.
     La acest festival-concurs pot participa copii, solisti vocali si instrumentisti cu varsta
cuprinsa intre 6 si 14 ani. Repertoriul concurentilor nu va cuprinde obligatoriu traditionala doina, ci interpretarea a doua melodii, cu negative (sau acompaniament cu instrumente traditionale), din zona folclorica pe care o reprezinta si prezentarea costumului popular.
     Concurentii din zona, respectiv  judetele Cluj, Mures, Salaj si Bistrita-Nasaud, pot fi acompaniati, la solicitare, de taraful Casei de Cultura Gherla.
     Inscrierile, insotite de negativele concurentilor, se fac conform fisei de participare, pana la data de 25 octombrie 2018.
     Mai multe detalii legate de acest eveniment pot fi obtine accesand urmatoarea adresa: http://www.traditiiclujene.ro/show_article.php….


Biroul de presa
5 octombrie 2018