Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Festival interetnic de folclor la Gherla

Festival interetnic de folclor la Gherla
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Festivalul Interetnic de Folclor din Campia Transilvaniei, editia XXI-a


     Centrul Judetean pentru Promovarea si Conservarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura care functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, in colaborare cu Fundatia Teka din Gherla, alaturi de Asociatia Comunitara Tovidek-Lacuri, organizeaza in perioada 20-21 octombrie 2017, cea de-a a XXI-a editie a Festivalului Interetnic de Folclor din Campia Transilvaniei.
     La acest eveniment vor participa cca. 200 de cunoscatori si purtatori ai valorilor traditionale din 25 de localitati din judetele Cluj, Bistrita-Nasaud si Mures. Astfel, vor fi prezenti sateni din Valea Ungurasului, Cutca, Ceaba, Samboieni, Fizesu Gherlii, Sanmartin, Sic, Visea, Zau de Campie, Silivasu de Campie, Sanmihaiu de Campie, Urmenis, Palatca, Suatu, Lacu, Feldioara, Buza, Sarmas, Budesti, Jeica, Frata, Berchies, Caseiu, Sanmartin si Cheseu.
     Finantat de Departamentul pentru Relatii Interetnice de pe langa Guvernul Romaniei, Fondul Cultural National din Ungaria, Centrul Judetean pentru Promovarea si Conservarea Culturii Traditionale Cluj si Fundatia Communitas din Romania, festivalul are ca scop cunoasterea, revitalizarea, promovarea si valorificarea patrimoniului folcloric traditional din regiunea Campiei Transilvane.
     Detalii suplimentare referitoare la derularea festivalului si programul acestuia pot fi obtinute de la persoanele de contact: Budai Annamária – coordonator proiect, Fundatia Teka (e-mail: anna@teka.ro, Tel: 0744 663331, 0264-243198), respectiv Both Jozsef – consultant artistic Centrul Judetean pentru Promovarea si Conservarea Culturii Traditionale Cluj (Tel. 0264 – 597781), sau pe www.teka.ro si www.traditiiclujene.ro.


Biroul de presa
19 octombrie 2017