Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Festival de traditii populare la Septemberfest

Festival de traditii populare la Septemberfest

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

Informare de presă

Ref: Festival de tradiţii populare pe platoul Sălii Sporturilor în cadrul Septemberfest

Consiliul Judeţean Cluj, prin intermediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, invită clujenii să participe în perioada 29-30 septembrie a.c., între orele 17.00-19.00, pe platoul Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca, la cea de-a XXVIII-a ediţie a Festivalului „JOCUL FECIORESC DIN TRANSILVANIA”, o manifestare dedicată tradiţiilor populare clujene şi desfăşurată în cadrul Septemberfest.

Spectacolul va cuprinde momente tradiţionale care vor aduce pe scena clujeană jocuri specifice zonelor sau subzonelor etnofolclorice reprezentate, în special jocul fecioresc, cu intervenţii solistice care vor evidenţia stilul şi personalitatea interpreţilor. 

La acest festival şi-au anunţat prezenţa ansamblurile folclorice: „Dor Transilvan” al R.A.T.U.C. Cluj-Napoca, „Mugurelul” al Universităţii „Babeş-Bolyai”  Cluj-Napoca, „Crăişorul” al Sindicatului „Civitas” din Primăria Cluj-Napoca, „Datina” al Casei de Cultură Turda, „Rapsodia Someşană” al R.A.T.U.C. Cluj-Napoca, „Ardeleana” al Casei de Cultură Câmpia Turzii, „Copiii Mociului” al Primăriei comunei Mociu, „Joc de Ceanul Mare” al Primăriei comunei Ceanu Mare, Ansamblurile de dansuri maghiare din Călata şi „Ordogtergye” al Casei de cultură a studenţilor din Cluj-Napoca, ansamblurile de dansuri ţigăneşti din Someşeni, Gherla şi Mociu, precum şi formaţiile de jocuri tradiţionale din Frata şi Urca, judeţul Cluj.

Ne bucură faptul că am reuşit să profităm atât de timpul foarte bun cu care ne întâmpină acest început de toamnă, cât şi de manifestările ocazionate de Festivalul dedicat berii la Clu-Napoca, pentru a aduce în faţa publicului clujean cele mai reprezentative ansambluri folclorice din judeţ. În calitate de organizatori ai acestei manifestări ne-am propus, şi la această ediţie, promovarea şi valorificarea jocului tradiţional, în special a celui fecioresc din zona Clujului. Îi invităm pe clujeni şi nu numai să profite de ocazia pe care o oferim şi să vină în număr cât mai mare pentru a se bucura de acest încântător spectacol folcloric”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

 

  Biroul de presă 

    27.09.2012