Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Festival de Dansuri Populare Maghiare

Festival de Dansuri Populare Maghiare


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
Ref. Festivalul de Dansuri Populare Maghiare pentru Tineret din judetul Cluj, editia a XIV-a


     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, invita publicul interesat, in perioada 8–10 martie 2018, sa ia parte la Festivalul de Dansuri Populare Maghiare pentru Tineret din judetul Cluj.
     Ajunsa la cea de-a XIV-a editie, manifestarea este organizata de Asociatia „Bogancs – Zurbolo Egyesület” din Cluj-Napoca, iar coorganizatorii din acest an sunt Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, Asociatia „Kalotaszeg NTE”, Asociatia „Pro Nadasmente” din Mera, Ansamblul Folcloric „Ordogtergye”, Asociatia Culturala „Szarkalab” si Casa Traditiilor din Budapesta. Festivalul este sprijinit de Fundatia Communitas, Fundatia Bibliotecara Heltai Gaspar din Cluj-Napoca si Fritech SRL din Baciu.
     Programul Festivalului cuprinde urmatoarele manifestari:
     8 martie (joi)  2018– Heltai FolkCenter
     20:00 – Casa Dansului Popular, organizat cu ocazia Zilei Femeii, cu participarea Tarafului „Harmadik”.
     9 martie (vineri) 2018 – Casa de Cultura din Mera
     18:00 – Spectacolul ansamblurilor maghiare de dansuri populare de tineret din judetul Cluj, cu participarea ansamblurilor pastratoare de traditii din Vistea, Suhanc din Huedin, „Aranyeso” din Dej, „Felszeg Gyongye” din Sancrai, „Kalaris” din Cojocna, „Riszegvirag” din Izvorul Crisului, „Cifra” din Mera, „Szalmakalap” din Sic, „Boglya” din Tureni, precum si „Bogancs” si „Zurbolo” din Cluj-Napoca.
     21:00 – Casa Dansului Popular cu participarea Tarafului de Mera, respectiv Taraful Rezeda.
     10 martie (sambata) 2018 – Opera Maghiara din Cluj
     19:00 – Spectacolul de gala al Festivalului de Dansuri Populare Maghiare pentru Tineret din judetul Cluj, sustinut de ansamblurile „Morzsabogancs”, „Aprobogancs”, „Kisbogancs”, „Bogancs”, „Kalotaszeg”, „Ordogtergye”, „Ordogtergye Utanpotlas”, „Szarkalab” si „Zurbolo” din Cluj-Napoca, „Kalaka” din Gherla si „Cifra” din Mera.
     21:00 – Casa Dansului Popular cu participarea Tarafului Rezeda in Heltai FolkCenter.
     Festivalul de Dansuri Populare Maghiare pentru Tineret este un eveniment organizat bianual incepand din 1992 si este dedicat ansamblurilor maghiare de dansuri populare din judetul Cluj. Obiectivul principal al acestui festival este asigurarea sustinerii unor spectacole periodice pentru aceste trupe de dansuri populare si grupuri pastratoare de traditii de copii si de tineret, de a avea posibilitatea de a se „intrece” intre ele. Festivalul este, in acelasi timp, o excelenta ocazie de cunoastere si colaborare pentru grupurile participante.

Biroul de presa
6 martie 2018