Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 20 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Festival-concurs de obiceiuri si traditii

Festival-concurs de obiceiuri si traditii


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Festival - concurs judetean de obiceiuri si traditii „Tara Calatei”- editia a III-a     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Calatele, Centrul de Informare Turistica din Calatele si Asociatia „De la lume adunate si-napoi la lume date”, organizeaza cea de-a III-a editie a Festivalului - concurs judetean de obiceiuri si traditii „Tara Calatei”.
     Evenimentul care va avea loc duminica, 26 noiembrie 2017, de la ora 14:00, la Caminul Cultural din localitatea clujeana Calatele isi propune sa incurajeze tinerii sa pastreze si sa puna in valoare creatiile folclorice autentice din zona lor de provenienta, in special traditiile si obiceiurile specifice sarbatorilor de iarna. Totodata, sunt motivati profesorii si indrumatorii lor pentru a fi atrasi in activitati culturale si a pastra vii obiceiurile si traditiile populare.
     In cadrul concursului, tineri cu varste intre 8 si 18 ani, membri ai unui ansamblu folcloric, se vor intrece la cele trei sectiuni -  interpretare individuala, de grup si prezentarea costumului popular. Un juriu de specialitate in domeniul folclorului muzical si coregrafic va aprecia autenticitatea si valoarea repertoriului prezentat de concurenti, interpretarea, costumele si tinuta scenica.
     Festivitatea de premiere a concurentilor va fi precedata de un spectacol, sustinut de Ansamblul folcloric „Magura” din Calatele, alaturi de interpretele de muzica populara Adriana Irimies, Mariana Morcan si Marinela Zegrean Istici.


Biroul de presa
22 Noiembrie 2017