Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Facilitati de tip park and ride in judetul Cluj

Facilitati de tip park and ride in judetul Cluj


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presa

Ref.: Noi facilitati de tip park and ride, dezvoltate la nivelul judetului Cluj

            Conducerea Consiliului Judetean Cluj a initiat, in vederea adoptarii in cadrul proximei sedinte ordinare a deliberativului clujean, un proiect de hotarâre care vizeaza incheierea unui protocol de colaborare, pe o perioada de 49 de ani, intre Consiliul Judetean Cluj si Primaria municipiului Cluj-Napoca, pentru realizarii unor facilitati de tip „park and ride”.

            Astfel, conform protocolului de colaborare, primariei municipiului resedinta de judet ii revine sarcina amenajarii de statii pentru mijlocele de transport in comun si bike sharing, respectiv realizarea accesului auto/pietonal cu dotarile si infrastructura aferenta, in timp ce Consiliul Judetean se obliga sa realizeze restul obiectivelor proiectelor constând in realizarea, administrarea si intretinerea parcarii, cu mentiunea ca aceste facilitati vor functiona contra cost, taxele urmând a fi stabilite si incasate de catre forul judetean.

            „Este unul din proiectele mele de suflet. Imi doresc foarte mult sa asiguram infrastructura necesara prin care locuitorii judetului Cluj sa beneficieze de multiple oportunitati de mobilitate, in conditii optime. In acest sens, am propus concretizarea si materializarea acestui proiect sustenabil intr-un timp cât mai scurt, mobilizând toate resursele necesare”, a declarat initiatorul proiectului, vicepresedintele Consiliului Judetean, domnul Marius Minzat.

De asemenea, in vederea concretizarii acestui proiect, Consiliul Judetean Cluj va suporta toate cheltuielile legate de proiect, respectiv asigurarea fondurilor necesare executarii lucrarilor aflate in sarcina sa. Mai mult, forul administrativ judetean va asigura elaborarea si obtinerea documentatiilor de urbanism, precum si personalul de specialitate necesar pentru constituirea comisiei mixte de realizare a proiectului.

Mentionam in acest context ca necesitatea implementarii de facilitati de tip „park and ride” survine ca urmare a analizarii situatiei existente, in care se constata faptul ca, in special in centrul municipiului Cluj-Napoca, parcarile reprezinta o reala problema, ele fiind lipsite de sisteme capabile sa ofere o integrare cu sistemul de transport public. Facilitatile „park and ride” vor avea astfel un impact pozitiv socio-economic asupra vietii locuitorilor din zona metropolitana a judetului Cluj, prin diminuarea emisiei de dioxid de carbon, diminuarea ambuteiajelor in trafic, imbunatatirea calitatii aerului si oferirea de oportunitati moderne destinate mobilitatii. Acest tip de sisteme vor fi dotate inclusiv cu statii de reincarcare pentru masinile electrice.

 

Biroul de presa

23 august 2018