Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Sat, 24 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Extindere retea apa potabila Camarasu

Extindere retea apa potabila Camarasu
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Extinderea retelei de apa potabila in comuna Camarasu     Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a semnat autorizatia de construire in vederea executarii lucrarilor de extindere a retelei de apa in satul Samboleni, comuna Camarasu.
     Necesitatea extinderii infrastructurii edilitare de apa potabila in localitatea Samboleni a fost determinata de cresterea numarului de beneficiari – utilizatori ai acestor servicii publice. Acest fapt s-a produs ca urmare a construirii, in ultima perioada de timp, a unui numar semnificativ de locuinte individuale in partea de vest a localitatii, spre comuna Geaca. Avand in vedere faptul ca aceste case erau izolate din perspectiva accesului la utilitati publice, fiind edificate la aproximativ trei km de centrul localitatii, proiectul de extindere a retelei de apa potabila in satul Samboleni vizeaza prelungirea conductei de distributie pana la limita proprietatii acestora, prin racordarea la reteaua de apa existenta, administrata de catre Compania de Apa Somes S.A.
     „Autorizarea acestei extinderi de retea reprezinta un pas spre civilizatie si normalitate, respectiv noi locuitori ai comunei Camarasu care, la fel ca si alte cca. 700.000 de persoane din judetele Cluj, Salaj si Mures, vor avea parte de apa potabila de cea mai buna calitate.”, a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Prevazut a se desfasura pe o perioada de maxim 12 luni, proiectul de extindere a acestei retele de apa prevede realizarea mai multor categorii de lucrari specifice, respectiv amenajarea unei retele de aductiune in lungime totala de 2.720 de metri, construirea unei retele de distributie a apei in lungime totala de 2.825 de metri, montarea hidrantilor de incendiu si a doua statii de pompare a apei, construirea unui rezervor de apa, etc. 

Biroul de presa
6 noiembrie 2017