Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Extindere retea apa Chiuiesti

Extindere retea apa ChiuiestiCONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref.: Se extinde reteaua de alimentare cu apa potabila din Chiuiesti     Consiliul Judetean Cluj a emis autorizatia de construire in vederea extinderii retelei de distributie a apei potabile in localitatea Chiuiesti, pe o lungime totala de 2,12 km, precum si pentru realizarea unui numar de 53 de bransamente/racorduri.
     „Dupa finalizarea lucrarii, componenta de retea nou creata va fi preluata si integrata de catre Compania de Apa Somes in sistemul public judetean de distributie, astfel incat calitatea apei de care vor avea parte noii beneficiari sa fie una cat mai ridicata” a declarat domnul Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.
     Realizarea acestei investitii este mai mult decat necesara in conditiile in care, in momentul de fata, un numar de aproximativ 300 de locuitori ai satului Chiuiesti, situati pe partea stanga a drumului national care leaga municipiul Dej de judetul Maramures, nu beneficiaza de serviciile de alimentare cu apa potabila. In mod evident, lipsa apei potabile le afecteaza in mod negativ acestor locuitori conditiile de viata precum si protectia fata de bolile cauzate de calitatea scazuta a apei.
     Lucrarile de extindere a retelei de apa se vor realiza in acostamentul drumului national DN 18B, conducta proiectata urmand sa fie racordata la reteaua existenta de distributie a apei aflata in administrarea Companiei de Apa Somes SA, Sucursala Dej. Concomitent cu realizarea acestei retele edilitare, se vor executa, pentru fiecare imobil, bransamente de apa pana la limita de proprietate, astfel incat accesul fiecarui consumator sa fie unul cat mai facil si rapid. 


Biroul de presa
14 martie 2018