Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Extindere program saptamana bunavointei

Extindere program saptamana bunavointei

                                                                        

                        CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă

Ref: Extinderea Programului „Săptămâna bunăvoinţei” la Teatrul de Păpuşi “Puck”
 

          Consiliul Judeţean Cluj prin intermediul Teatrului de Păpuşi “Puck”, instituţie de cultură aflată sub autoritatea sa, a organizat în perioada 2-8 noiembrie ediţia 2009 a programului “Săptămâna bunăvoinţei”. În cadrul acestui program au fost prezentate o serie de spectacole gratuite în limbile română şi maghiară pentru copiii din şcolile speciale din municipiul Cluj-Napoca şi din judeţ, spectacole adaptate în funcţie de vârsta şi problemele copiilor cu nevoi speciale.
          Astfel, spectacolele au avut loc la Şcoala Specială pentru Deficienţi de Auz Nr. 2 – “Vrăjitoarea pofticioasă”, la Liceul pentru Deficienţi de Vedere – „Hansel şi Gretel”, la  Liceul pentru Deficienţi de Auz –  „Albă ca Zăpada”, la Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” – Filiala Zorilor –“Capra cu trei iezi” .
          Având în vedere succesul deosebit de care aceste manifestări artistice s-au bucurat printre micuţii spectatori, s-a luat decizia ca spectacolele să continue şi în perioada următoare pentru copiii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, cărora le va fi prezentat, azi, 10.11.2009, spectacolul “Cenuşăreasa”, urmând ca mâine, 11.11.2009, acelaşi spectacol să fie prezentat copiilor de la Grădiniţa Specială Cluj-Napoca.  
          „Întrucât atribuţiile Consiliului Judeţean Cluj şi ale instituţiilor care funcţionează sub autoritatea sa se referă atât la promovarea culturii şi a educaţiei cât şi la realizarea unui sistem de asistenţă socială eficient, vom întreprinde măsurile necesare pentru ca un număr cât mai mare de cetăţeni proveniţi din categoriile defavorizate ale populaţiei să beneficieze de serviciile pe care instituţiile noastre de cultură le oferă. În acest context, vom urmări ca astfel de spectacole gratuite să fie oferite şi în viitor atât copiilor cu nevoi educative speciale cât şi altor categorii de copii cu dizabilităţi sau care provin din comunităţile sărace ale judeţului nostru” a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Biroul de presă
10.11.2009