Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Expozitie de vara Brickenburg la MET

Expozitie de vara Brickenburg la MET


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
Ref.: Expozitie de vara Brickenburg, Ethnologia Galactica, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei


     Muzeul Etnografic al Transilvaniei, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, impreuna cu Asociatia Brickenburg, invita publicul interesat sa participe la traditionala Expozitie de vara Brickenburg, Ethnologia Galactica, dedicata nu doar fanilor LEGO(R), ci si tuturor celor curiosi sa exploreze lumi fantastice construite din celebrele caramizi.
     Evenimentul se desfasoara pana duminica, 3 iunie a.c., in incinta Muzeului Etnografic al Transilvaniei, situat pe str. Memorandumului, nr. 21, conform urmatorului orar: pana in 2 iunie intre orele 11.00 – 19.00, iar in data de 3 iunie in intervalul orar 10.00 – 17.00. Pretul unui bilet este de 4 lei.
     In cadrul expozitiei Ethnologia Galactica 2018 vor fi prezente 9 RLUG (recognized LEGO(R) User Grioups) din 7 tari, respectiv Romania, Croatia, Elvetia, Italia, Marea Britanie, Serbia si Ungaria. Lucrarile prezente in expozitie acopera o vasta plaja de stiluri de constructie si teme, subiectele acestora pornind din epoca jurasica, acoperind contemporaneitatea si ajungand pana la era spatiala. Pe parcursul evenimentului se vor desfasura traditionalele concursuri si activitati interactive cu elemente LEGO(R) dedicate curiosilor si curajosilor de orice varsta.
     Anul acesta se suprapun mai multe aniversari importante legate de hobby-ul care uneste milioane de fani de pe toata planeta. Astfel, in 2018 se implinesc 60 de ani de la lansarea caramizii clasice LEGO(R) si 40 de ani de la aparitia arhicunoscutei minifigurine - omuletul LEGO(R). Tot in acest an, Asociatia Brickenburg implineste 10 ani de activitate si sarbatoreste 7 ani de excelenta colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei.
      
Biroul de presa
30 mai 2018