Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Expozitie de fotojurnalism la MACN

Expozitie de fotojurnalism la MACN

CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Cea mai importanta expozitie de fotojurnalism la nivel global ajunge, in premiera, la Cluj


     Muzeul de Arta Cluj-Napoca, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean, va gazdui, in premiera absoluta, in perioada 28 iunie – 22 iulie, cea mai importanta expozitie de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo 2018.
     ,,Ne bucura faptul ca acest proiect de mare impact in intreaga lume, devenit deja o traditie, ajunge in premiera si in fata publicului clujean, aducand in atentia acestuia importanta educatiei vizuale intr-o lume in care informatiile eronate sau false se regasesc la tot pasul”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Deschiderea oficiala va avea loc joi, 28 iunie 2018, incepand cu ora 18.00, expozitia urmand a fi deschisa publicului de miercuri pana duminica, intre orele 10.00 si 17.00.
     Evenimentul de la Cluj-Napoca face parte din expozitia anuala internationala World Press Photo. Itinerata in intreaga lume, aceasta a fost montata in peste 100 de spatii din cca. 45 de tari si vizitata de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare editie. Prin parteneriatul cu Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si cu Ambasada Olandei in Romania, dupa Bucuresti, expozitia a fost deschisa publicului in Timisoara, intre 5 si 24 iunie si, in premiera, la Cluj-Napoca, in perioada 29 iunie - 22 iulie.
Ajunsa in anul 2018 la cea de-a 61-a editie, competitia a inregistrat inscrieri din toata lumea. Astfel, nu mai putin de 5034 de fotografi din 125 de tari au trimis 73.044 de imagini. Juriul a oferit premii pentru opt categorii reunind 42 de fotografi din 22 de tari.
     Pretul unui bilet de intrare este de 10 lei, mai multe informatii putand fi obtinute pe pagina de facebook Wolrd Press Photo 2018.


Biroul de presa
27 iunie 2018