Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 15 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Expozitie - concurs organizata de CRDEII

Expozitie - concurs organizata de CRDEII


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Expozitie - concurs regionala cu implicarea a peste 400 de elevi din invatamantul special si de masa


     Scoala Gimnaziala Speciala – Centru de Resurse si Documentare privind Educatia Integrata/Incluziva (CRDEII), institutie de invatamant special subordonata Consiliului Judetean, organizeaza Expozitia-concurs Regionala de Compozitii Plastice si Decorative „Copiii vestesc primavara”. Evenimentul are loc in perioada 23-26 aprilie, la Turnul Croitorilor – Centru de Cultura Urbana Cluj-Napoca, etajul I, situat pe strada Baba Novac nr. 2, expozitia urmand a fi deschisa oficial marti, 24 aprilie a.c, incepand cu ora 11.00.
     Proiectul se adreseaza elevilor cu cerinte educative speciale din clasele 0-VIII, scopul acestuia fiind acela de cultivare si valorificare a potentialului creator al copiilor in contextul cunoasterii si promovarii obiceiurilor si traditiilor romanesti precum si a respectului si a sensibilitatii fata de natura si de mediul inconjurator. In acest scop, copiii au fost antrenati in desfasurarea unor actiuni de pregatire si confectionare a produselor ce vor fi prezentate in cadrul expozitiei, oferindu-li-se, asadar, oportunitatea de a se exprima artistic in mod public si de a fi o voce la nivelul comunitatii a carei parte integranta sunt.
     „Copiii vestesc primavara” este un concurs cultural-artistic in care sunt implicati peste 400 de elevi din invatamantul special si din invatamantul de masa din mai multe judete ale tarii - Alba, Bihor, Bistrita-Nasaud, Hunedoara, Maramures, Sibiu, Salaj, Timis etc., cu o parte din institutiile participante Scoala Gimnaziala Speciala - CRDEII stabilind deja parteneriate educationale pe parcursul mai multor editii.
     Concursul face parte din cadrul Proiectului educational Regional „Micii Artisti”, editia a IX-a, fiind aprobat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si inclus in Calendarul Activitatilor Educative Regionale si Interjudetene.


Biroul de presa
23 aprilie 2018