Expozitie Concurs Artistic Poveste in acuarela

Liceul pentru Deficienţi de Auz, instituţie de învăţământ special aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează în perioada 21-25 martie 2011 expoziţia rezultatelor Concursului Artistic Internaţional “Poveste în acuarelă”, concurs aprobat de MECTS şi cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene, coordonator fiind d-na profesoară de educaţie plastică Irinel-Lucia Oltean.
      Expoziţia este parte a activităţilor de diseminare a rezultatelor concursului şi va fi deschisă la sediul Galeriei Arte din str. Vasile Alecsandri Nr.1 a Şcolii Populare de Arte “Tudor Jarda”, instituţie de cultură care funcţionează de asemenea sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj. Expoziţia va fi deschisă oficial azi, 21.03.2011, ora 16.00 iar anunţarea câştigătorilor concursului şi decernarea diplomelor va avea loc vineri, 25 martie, cu ocazia Zilei Şcolii, la sediul Liceului pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca, Calea Dorobanţilor, nr. 40.
“Poveste în acuarelă” reprezintă a treia ediţie a concursului artistic internaţional şi interdisciplinar organizat cu ocazia Zilei Şcolii, în care au fost implicaţi circa 200 de elevi şi preşcolari din şcolile speciale şi de masă din ţară, precum şi din şcoli speciale din străinătate, respectiv Franţa, Finlanda, Ungaria, Slovacia, cu care Liceul pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca dezvoltă parteneriate educaţionale în cadrul reţelei europene HIPEN.
      Astfel, elevii şi preşcolarii deficienţi de auz clujeni, împreună cu elevi şi preşcolari de la şcoli speciale şi de masă din ţară şi din străinătate vor expune împreună ilustraţii ale unor poveşti şi texte literare, realizate în perioada 10 ianuarie – 1 martie 2011. 
      Obiectivul general al concursului îl reprezintă valorificarea în procesul instructiv-educativ a potenţialului creativ al elevului deficient de auz, în vederea eliminării decalajului informaţional şi a creşterii motivaţiei pentru învăţare, prin activităţi interdisciplinare. S-a dorit ca elevii implicaţi în concurs (grupul ţintă) să manifeste o creştere a calităţii învăţării la literatură şi o motivaţie crescută pentru actul învăţării, cuantificabile prin transferarea cunoştinţelor însuşite la literatură în context nou, respectiv redarea acestora grafic sau pictural. Astfel, prin acest concurs s-a urmărit creşterea adaptabilităţii şcolare a elevilor deficienţi de auz, recuperarea deficitelor informaţionale, valorificarea talentelor autentice, şanse egale cu copiii auzitori prin activităţi de socializare şi creative.

Biroul de presă
21.03.2011

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW