Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Exercitiu interventii situatii de urgenta Aeroport

Exercitiu interventii situatii de urgenta Aeroport

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ   

 

Informare de presă

Ref: Exerciţiu de intervenţii situaţii de urgenţă pe Aeroportul din Cluj

            Vineri, 13 mai 2011, cu începere de la ora 11.00, pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca se va desfăşura un exerciţiu de antrenament privind punerea în aplicare a Planului de intervenţii pentru situaţii de urgenţă, generate de producerea unui accident de aviaţie civilă.

             „Principalul scop al exerciţiului este de a antrena personalul, de a realiza coordonarea acţiunilor între instituţiile, companiile şi serviciile cu responsabilităţi în astfel de situaţii”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.

            Exerciţiul va cuprinde simularea unui incendiu apărut la o aeronavă cu 50 de pasageri la bord, cu pericol de explozie. La operaţiuni vor participa reprezentanţii Aeroportului şi ai instituţiilor abilitate să intervină în cazul unor situaţii de urgenţă.

            Reamintim că în perioada 12 mai 2011, ora 08.00 - 16 mai 2011, ora 08.00, traficul pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca va fi suspendat, din cauza unor lucrări ce vor fi efectuate la pista de decolare-aterizare. Pentru a veni în ajutorul pasagerilor, aeroportul colaborează cu companiile aeriene în vederea desfăşurării traficului pe alte aeroporturi. Pasagerii care au bilete pentru zborurile programate în această perioadă sunt rugaţi să ia legătura cu companiile aeriene.

      Biroul de presă

         12.05.2011