Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Exercitiu de salvare in Bistrita-Nasaud

Exercitiu de salvare in Bistrita-Nasaud


CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref.: Amplu exercitiu de salvare al Salvamont Cluj, intr-o pestera din judetul Bistrita-Nasaud     Joi, 14 iunie a.c., o echipa de 11 salvatori speologi din cadrul Serviciului Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Cluj a participat, la invitatia Serviciului Judetean Salvamont Bistrita-Nasaud si a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bistrita”, la un complex exercitiu de salvare din zona Pestera Izvorul Tausoarelor din judetul Bistrita-Nasaud.
     „Exercitiile ample, ce presupun mobilizarea de salvatori si forte de interventie din mai multe judete, sunt mai mult decat necesare si utile. Acestea faciliteaza schimbul de bune practici si ii pregatesc pe salvatori pentru diverse scenarii ce ar putea necesita desfasurarea unor efective sporite”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Exercitiul a implicat, in esenta, doua scenarii de salvare a doua victime. Victima din exteriorul pesterii a fost salvata de catre o echipa din cadrul Salvamont Bistrita-Nasaud iar cea din subteran de catre echipa de salvatori speologi clujeni, ambele fiind predate ambulantei.
         Traseul subteran, de unde victima a fost transportata, are o lungime de aproximativ 400 de metri. Evacuarea persoanei accidentate a durat circa patru ore si a necesitat utilizarea tehnicilor specifice de salvare subterana.
     La actiune a participat un efectiv impresionant de 60 de salvatori si angajati din domeniul ordinii publice, personal din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie si al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita – Nasaud, Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita – Nasaud, Serviciului Judetean Salvamont Bistrita – Nasaud si Serviciului Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Biroul de presa
15 iunie 2018