Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Exercitii de salvare aero in zona montana a judetului

Exercitii de salvare aero in zona montana a judetului


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

Informare de presa

Ref. Exercitii de salvare aero în zona montana a judetului

 

Serviciul Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Cluj, împreuna cu Unitatea Speciala de Aviatie si Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Cluj, deruleaza în perioada 9-11 august a.c. un amplu exercitiu de cercetare/cautare, salvare si recuperare aero în zona montana a judetului.

Astfel, folosind ca mijloc principal elicopterul aflat în dotarea Unitatii Speciale de Aviatie, angajatii celor trei structuri cu atributii în domeniul salvarii de vieti omenesti realizeaza în acest moment o serie de exercitii de extractie a salvatorului si victimei din zona de platou a Cheilor Turenilor.

 De asemenea, în cursul zilei de ieri s-a efectuat o recunoastere din aer a zonei aferente Muntilor Trascau si Gilau, actiunea avand rezultate foarte bune, toti participantii fiind implicati efectiv în manevrele de extractie.

În perioada urmatoare, pana la finalul exercitiului, se vor exersa diverse tehnici de extractie a accidentatului, continuandu-se totodata actiunea de recunoastere si a altor zone de munte din judetul Cluj.

 

Biroul de presa

10 August 2018