Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Evenimente cultural - artistice in judetul Cluj

Evenimente cultural - artistice in judetul Cluj


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Evenimente cultural-artistice in mai multe localitati clujene     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean, invita toti iubitorii de folclor la o serie de evenimente cultural-artistice care vor avea loc in acest sfarsit de saptamana in mai multe localitati clujene.
     Sambata, 14 aprilie a.c, la Caminul cultural din Mociu se va desfasura Festivalul Concurs ,,Sfanta Sarbatoare a Pastelui – Traditie si contemporaneitate ”, organizat de Scoala Gimnaziala ,,Liviu Dan” din Mociu. La manifestarea ajunsa la cea de-a VIII-a editie participa sute de elevi de la scoli din mai multe judete, care se vor intrece in cadrul unor sectiuni printre care pictarea unor icoane pe sticla, concurs de pricesne, prezentarea portului popular si concurs de jocuri populare. Un juriu de specialitate, din care vor face parte si consultanti artistici din cadrul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, va oferi participantilor diplome si premii.
     De asemenea, duminica, 15 aprilie 2018, de la ora 13:00, la Teatrul „Aureliu Manea” din Turda va avea loc un spectacol aniversar dedicat implinirii a 70 de ani de activitate neintrerupta a ansamblului folcloric „Tarina” din Turda. In cadrul evenimentului vor evolua ansamblurile folclorice „Tarina” Turda - patru generatii, „Craisorul” al Sindicatului „Civitas” Cluj-Napoca si „Rapsodia Somesana” Cluj-Napoca. Pe scena vor urca si solistii vocali: Nelu Gabor, Nelu Sopterean, Radu Barbura, Marioara Sigheartau, Aurel Suteu, Alexandru Fagadar, Lorena Florentin, Nicoleta Hadarea, Oana Ventel, Bianca Crisan si Ionut Suciu.
     Infiintat in anul 1948, ansamblul a cultivat si promovat de-a lungul vremii traditia populara transilvana, a instruit generatii intregi de iubitori ai dansului popular si a reprezentat Turda la numeroase manifestari artistice in tara si strainatate.
     Totodata, duminica, 15 aprilie a.c., de la ora 13:00, in localitatea clujeana Orman, comuna Iclod, se va desfasura cea de-a doua editie a evenimentului „Cum era in sat odata...”. Manifestarea va cuprinde inaugurarea unui muzeu satesc, desfasurarea unui vechi obicei popular - claca, precum si un spectacol folcloric sustinut de grupul „Traditii ormanene”, Ansamblul folcloric al Scolii Generale din Orman, Ansamblul folcloric „Mugurii Mintiului” si solistii vocali Mariana Morcan, Grigore Samboan, Ioana Maria Campan si Ioana Roman. Totul se va incheia cu un joc la sura cu ceterasii din Iclod, la care vor lua parte toti jucausii satului.
     Tot duminica, 15 aprilie a.c., de la ora 15:00, se va desfasura Festivalul „Jocu’ la sura”, pe platoul Autogarii din municipiul Gherla. Vor evolua jucausi din Apahida, Batin, Ceaba, Cutca, Gherla, Iclod, Mintiu Gherlii si Mociu, acompaniati de ceterasii Bob Siminic si Nucu din Fizes. De asemenea, vor canta Ioana Roman, Mihai Rusu, Codruta Jula Pop, Roxana Suciu, Ioana Maria Campan, Grigore Samboan, Georgiana Lobont si Raul Oltean.

Biroul de presa
12 aprilie 2018