Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Evenimente cultural-artistice in judetul Cluj

Evenimente cultural-artistice in judetul Cluj


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Evenimente cultural – artistice in judetul Cluj     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT) Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean, sprijina o serie de manifestari cultural-artistice care se desfasoara in judetul Cluj joi, 17 mai a.c., respectiv vineri, 18 mai a.c.
     Astfel, joi, 17 mai 2018, Consiliul Local si Primaria comunei Iclod, alaturi de Asociatia culturala „Dansatorii de pe Somes”, cu prilejul Anului Centenar, deruleaza evenimentul intitulat „Suflet de roman”. Acesta va debuta la ora 12:30 la Monumentul Eroilor din fata Bisericii Ortodoxe din centrul comunei Iclod, unde se vor depune coroane de flori din partea administratiei locale si a institutiilor publice.
     Dupa-masa, de la ora 17:00, la Centrul Cultural din vecinatatea Primariei, va avea loc un spectacol folcloric dedicat implinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Vor evolua in fata publicului spectator Grupul „Sfantul Nicolae” al Bisericii Ortodoxe Iclod, „Dansatorii de pe Somes” si solistii de muzica populara Marinela Zegrean Istici, Raul Oltean, Radu Lazar, Roxana Suciu si Diana Roman, acompaniati de „Ceterasii de la Gherla”. Evenimentul va fi prezentat de Marinela Zegrean Istici, consultant artistic al Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj.
     Totodata, vineri, 18 mai 2018, la Turda, se va desfasura spectacolul aniversar „50 de ani de activitate artistica a maestrului coregraf Ioan Cuc”, eveniment organizat de Primaria si Consiliul Local Turda, alaturi de Casa de Cultura Turda. Manifestarea va debuta la ora 18:00, la Teatrul „Aureliu Manea” din oras. Pe scena vor evolua interpretii Alexandru Fagadar, Nicoleta Hadarean, Oana Ventel, Maria Lazea, Mirela Bandits si Ioana Budae, alaturi de Ansamblul folcloric „Datina Turdeana”.
     Coregraful  Ioan Cuc s-a nascut la Ceanu Mare, judetul Cluj si a activat in cei 50 de ani la ansamblul „Arieseana” - Cimentul Turda, Ansamblul „Doina” al Rei Culturae Fautores si la „Datina Turdeana” a Casei Municipale de Cultura. Are colaborari cu mai multe ansambluri folclorice din tara si a promovat in coregrafia sa „Purtata Batrana”, care s-a jucat pe scena festivalului Cerbul de Aur si pe cea a Teatrului National din Bucuresti. De asemenea, a obtinut cu „Jocul de pe Campie” Marele Premiu la mai multe festivaluri de folclor.

Biroul de presa
17 mai 2018