Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 20 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Evaluarea si selectia proiectelor finantate

Evaluarea si selectia proiectelor finantateCONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Consiliul Judetean a inceput perioada de evaluare si selectie a proiectelor cu finantare nerambursabila     Vineri, 16 martie 2018, s-a incheiat perioada in care entitatile non-profit - organizatii, asociatii si fundatii neguvernamentale fara scop lucrativ, precum si entitatile publice care implementeaza programe si proiecte din sfera tineretului si activitatilor socio-educationale, a sportului, culturii si cultelor religioase recunoscute in Romania, dar si din sfera Centenarului Marii Uniri au avut posibilitatea de a depune, la sediul Consiliului Judetean Cluj, documentatia necesara in vederea obtinerii de fonduri nerambursabile.
     Astfel, odata incheiat procesul de depunere a cererilor de finantare, incepand de luni, 19 martie, 2018, ora 12.00, si pana miercuri, 21 martie 2018, ora 12.00, comisiile special constituite la nivelul Consiliului Judetean, pentru fiecare domeniu in parte, deruleaza procedura de evaluare si selectie a proiectelor depuse.
     ,,Ne vom asigura ca intregul proces de alocare a finantarilor nerambursabile este cat mai deschis si transparent. In acelasi timp, ne dorim sa fim cat mai operativi iar finantarile sa fie acordate acelor entitati care deruleaza proiecte cu adevarat utile pentru comunitate.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     In urma centralizarii cererilor de finantare depuse la registratura institutiei s-a constatat o usoara crestere, comparativ cu anul 2017, a numarului total al solicitarilor, acesta ajungand in 2018 la 735,  comparativ cu 708, in anul precedent.
     Departajat, pe domenii de interes, cele mai multe cereri pentru alocari de fonduri au fost identificate in sfera cultelor – 296 de solicitari, bugetul stabilit pentru acest domeniu fiind de 2.000.000 de lei. Un numar semnificativ de proiecte au fost depuse si in sfera tineretului – 156 si a culturii – 130, sumele totale alocate pentru finantarea acestor doua domenii fiind de cate 500.000 de lei pentru fiecare in parte. In acelasi timp, pentru sustinerea structurilor sportive suma disponibila in acest an este de 1.200.000 de lei, numarul de solicitari depuse fiind de 95.
     Totodata, din dorinta de a marca in mod corespunzator Centenarul Marii Uniri, Consiliul Judetean a pus la dispozitia celor interesati suma de 300.000 de lei, numarul solicitantilor care si-au manifestat dorinta de a organiza actiuni si activitati specifice acestui domeniu fiind de 58.
     Dupa finalizarea proceduri de evaluare si selectie a proiectelor, pe site-ul oficial al forului administrativ judetean www.cjcluj.ro va fi afisata lista tuturor entitatilor ale caror initiative indeplinesc conditiile cerute pentru acordarea de finantare si suma propusa a fi alocata fiecarei organizatii in parte, decizia finala urmand a fi luata prin hotarare in cadrul unei sedinte a Consiliului Judetean. Totodata, aceste structuri non-profit vor fi instiintate atat in scris, cat si in format electronic, in legatura cu aprobarea finantarii programului propus, valoarea finantarii, precum si in ce priveste alte aspecte legate de implementarea in conditii corespunzatoare a proiectului.


Biroul de presa
19 martie 2018