Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > EU CodeWeek la Biblioteca Judeteana

EU CodeWeek la Biblioteca Judeteana


 
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. EU CodeWeek – copiii programeaza la biblioteca     Biblioteca Judeteana „Octavian Goga”, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, marcheaza, prin organizarea mai multor evenimente, cea de-a V-a editie a EU CodeWeek, manifestare ce se desfasoara la nivel european in perioada 7-22 octombrie 2017.
     Astfel, la sediul central al bibliotecii de pe Calea Dorobantilor nr.104, Sectia pentru copii, impreuna cu ,,Kids Go Tech”, cu sustinerea Google, vor organiza o serie de ateliere pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani. In 11, respectiv 18 octombrie, incepand cu ora 16.00, timp de 3 ore, vor avea loc ateliere de robotica, quiz si scratch & stories.
     La Filiala Zorilor de pe Strada Observatorului nr.1, ,,Asociatia Prietenii Bibliotecii Judetene Cluj”, ,,Asociatia Techsoup Romania”, impreuna cu voluntarii programului ,,Implica-te si daruieste. Fii voluntar!” vor organiza patru ateliere intitulate BIBLIOROBOTICA in care copiii vor construi si programa roboti din setul Lego Mindstorm.
     CodeWeek este o initiativa a Comisiei Europene ce a fost organizata pentru prima data in anul 2013, avand ca scop familiarizarea tuturor cu notiunile legate de procesul de programare. Prin organizarea acestor activitati, Biblioteca Judeteana ,,Octavian Goga” Cluj se alatura institutiilor care contribuie la cresterea competentelor digitale, inclusiv cele legate de programare, sustinand prin aceasta procesul de E-incluziune.
     Evenimentele au fost inregistrate pe http://events.codeweek.eu/ si https://www.meet-and-code.org/. Participarea la ateliere este gratuita.
     Mai multe informatii privind activitatile derulate in cadrul EU CodeWeek sunt disponibile pe site-ul oficial al Bibliotecii ,,Octavian Goga” Cluj - www.bjc.ro.


Biroul de presa
9 octombrie 2017