Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Etapa de preselectie - Cantecul de Catanie

Etapa de preselectie - Cantecul de CatanieCONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

Informare de presa
Ref.: Aproape 20 de interpreti din toata tara vor concura in cadrul Festivalului National al Cantecului de Catanie, editia a XI-a


     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean, impreuna cu Divizia 4 Infanterie Gemina, invita publicul interesat sa participe in perioada 23-24 octombrie a.c. la cea de-a XI-a editie a Festivalului National al Cantecului de Catanie, ce va avea loc la Cluj-Napoca, la Casa de Cultura a Studentilor.
     Festivalul este unul dintre cele mai valoroase de acest gen din tara, din cadrul programului manifestarilor cultural-folclorice, iar laureatii celor zece editii au devenit nume mari ale cantecului popular romanesc.
     Editia din acest an va fi una aniversara, dedicata Centenarului Marii Uniri. Aproape 40 de concurenti din toata tara si din Republica Moldova s-au inscris la preselectie, iar in urma audierii materialelor cerute de Regulamentul concursului, juriul, coordonat de prof. univ. dr. Ioan Bocsa, din care au facut parte: prof. univ. dr. Zamfir Dejeu, lect. univ. dr. Alina Stan, prof. dr. Ramona Preja si interpretul de muzica populara Ovidiu Purdea Somes, a hotarat ca pe scena Festivalului sa urce 18 concurenti, ce vin din judetele: Salaj, Hunedoara, Maramures, Suceava, Mures, Bistrita-Nasaud, Alba, Sibiu, Timis, Dambovita, Cluj si Republica Moldova.
     Acestia vor prezenta marti, 23 octombrie 2018, de la ora 18.00, la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, in fata unui juriu format din specialisti in domeniu, un cantec doinit si unul cu acompaniament, alaturi de Orchestra Profesionista „Cununa Transilvana”, dirijor prof. Ovidiu Bartes, iar cel putin un cantec va fi de catanie. Recitalurile, in prima zi a festivalului, vor fi sustinute de laureati ai editiilor precedente: Andreea Chisalita, Larisa Uta Prunean, Vladuta Lupau, Oana Matei Coruti si Ion Dragan. Prima seara a Festivalului va fi prezentata de Grigore Samboan.
     Miercuri, 24 ocombrie, de la ora 18.00, tot la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, va fi Gala Laureatilor, dupa care recitalurile sustinute de: Pamfil Roata, Calin Brateanu, Gheorghe Gheorghe, Gheorghe Rosoga, Sava Negrean Brudascu si Ansamblul de Muzica Traditionala Romaneasca ICOANE.  Prezentatorul evenimentului va fi Ovidiu Purdea Somes.
     Trofeul festivalului este in valoare de 2500 de lei, premiul I – 2000 de lei, premiul II – 1500 de lei si premiul III 1000 de lei. Organizatorii vor acorda si premii speciale, in valoare de 500 de lei.
     Intrarea este libera, in ambele seri ale Festivalului.

 

Biroul de presa
12 octombrie 2018