Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Sat, 24 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Eliberare CU Centrala Hidroelectrica Tarnita-Lapustesti

Eliberare CU Centrala Hidroelectrica Tarnita-Lapustesti

                                                                        

                         CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă

Ref: Eliberare Certificat Urbanism Centrala Hidroelectrica Tarniţa – Lapuşteşti


            Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a eliberat Certificatul de Urbanism pentru Centrala Hidrolectrică cu acumulare prin pompaj Tarniţa – Lăpuşteşti. “Avem de-a face cu o investiţie de interes naţional, beneficiare fiind atât comunităţile locale din zonă, judeţul Cluj, dar şi întreaga regiune de Nord-Vest a României” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.
           Terenurile afectate de construirea viitoarei centrale se află în administrarea consiliilor locale din Căpuşu Mare, Râşca, Gilău, Mărişel, judeţului Cluj în administrarea R.A.A.D.P.P. – Consiliul Judeţean Cluj, statului roman în administrarea AN Apele Române – Direcţia Apelor Someş – Tisa, Direcţiei Silvice Cluj şi proprietăţi private deţinute de persoane fizice şi juridice, suprafaţa de teren totală, afectată de proiect, fiind de 1.446.600 de mp.
            Certificatul de Urbanism prevede obligativitatea, din partea beneficiarului, de a atenua impactul asupra mediului prin amenajarea de perdele verzi de protecţie atât pentru stabilizarea versanţilor, cât şi pentru reducerea impactului vizual. “După încheierea lucrărilor, SC Hidrolelectrica SA, prin Sucursala Hidrocentrale Cluj, va efectua intervenţiile necesare pentru redarea terenului în circuitul agricol sau silvic şi refacerii echilibrului natural al zonei” a specificat preşedintele CJ, d-nul Alin Tişe.
             Destinaţia amenajării va fi exclusiv energetică. Toate amenajările vor respecta cu stricteţe condiţiile impuse prin autorizările emise de către autorităţile de mediu sau de AN Apele Române. Investiţia pentru construirea Centralei Hidroelectrice de 500 MW de la Tarniţa – Lăpuşteşti se ridică la aproximativ un miliard de euro şi este necesară în vederea echilibrării sistemului naţional după punerea în funcţiune a reactoarelor 3 şi 4 de la centrala Cernavodă şi a unor centrale eoliene de 2.000 MW.


Biroul de presă
03.08.2009