Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Eliberare certificate urbanism

Eliberare certificate urbanism

                                                                            

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

 

Informare de presă
Ref: Eliberare certificate urbanism 


         Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a eliberat o serie de Certificate de Urbanism necesare pentru realizarea unor lucrări în comunele Cămăraşu, Căianu şi Sânpaul.
         Astfel, pentru comuna Cămăraşu a fost eliberat Certificatul de Urbanism necesar în vederea alimentării cu apă a localităţii Sâmboleni. Proiectul propune realizarea sistemului de alimentare cu apă pentru localitatea Sâmboleni prin racordare la conducta magistrală situată pe drumul naţional DN 16.
         De asemenea, pentru comuna Căianu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a eliberat Certificatul de Urbanism pentru realizarea canalizării menajere cu staţie de epurare în localităţile Căianu, Căianu Mic, Căianu Vamă, Vaida Cămăraş şi extinderea reţelei de apă potabilă în localitatea Bărăi. Prin intermediul proiectului se va realiza alimentarea cu apă şi canalizare în comuna Căianu, astfel: extinderea reţelei de alimentare cu apă prin aducţiune de la reţeaua existentă a comunei Căianu în satul Căianu Vamă pentru localitatea Bărăi şi realizarea unui sistem de canalizare cu staţie de epurare pentru localităţile Căianu, Căianu Mic, Căianu Vamă şi Vaida Cămăraş. În vederea realizării reţelei de canalizare menajeră, respectiv în vederea epurării apelor uzate, se va amplasa o staţie de epurare pe terenul aparţinând primăriei. 
          Totodată, a fost acordat aviz favorabil pentru alimentarea cu apă a localităţilor Berindu şi Mihăieşti din comuna Sânpaul. Astfel, urmează a se realiza reţeaua de apă potabilă în localităţile Mihăieşti şi Berindu, o captare şi un rezervor de înmagazinare/ staţie de tratare a apei în localitatea Berindu, comuna Sânpaul. Reţeaua de apă potabilă se va amplasa în paralel cu reţeaua de canalizare, situată în zona drumurilor. Captarea şi rezervorul/staţia de tratare a apei se vor amplasa pe terenuri agricole din intravilanul şi extravilanul localităţii Berindu, lucrările urmând a intersecta şi unele cursuri de apă. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a eliberat şi un aviz favorabil pentru realizarea reţelei de canalizare menajeră în localităţile Mihăieşti şi Berindu şi a unei staţii de epurare a apelor uzate, comună pentru cele două sate, în localitatea Mihăieşti, comuna Sânpaul. Reţeaua de canalizare se va dezvolta în paralel cu conducta de alimentare cu apă, amplasată în zona drumurilor, iar staţia de epurare se va amplasa în extravilanul localităţii Mihăieşti, pe păşunea comunală.
          „Prin introducerea, reabilitarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare se face un pas semnificativ în vederea instaurării normalităţii întrucât plecăm de la premisa că toţi cetăţenii judeţului trebuie să beneficieze de aceste facilităţi elementare. În acest fel, concomitent, contribuim atât la creşterea calităţii vieţii în mediul rural cât şi la dezvoltarea echilibrată a întregului judeţ, cu eliminarea decalajelor de dezvoltare dintre mediul urban şi cel rural sau între diferite zone ale judeţului”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Biroul de presă
27.10.2010