Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 22 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Eliberare certificate de urbanism

Eliberare certificate de urbanism

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

Informare de presă

Ref: Eliberare certificate de urbanism

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a eliberat o serie de Certificate de Urbanism pentru lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, construirea unei grădiniţe în satul Cămăraşu, precum şi pentru electrificarea localităţii Boteni, comuna Mociu.

Astfel, a fost eliberat certificatul de urbanism pentru modernizarea drumului comunal DC 48, din satul Dîmburile, comuna Suatu. Lucrările care se vor derula pe această porţiune de drum vizează asfaltarea acestuia pe o lungime de 1,4 km, reprofilarea şi curăţarea rigolelor pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale şi, totodată, înlocuirea podeţelor existente pe traseu. Conform Planului Urbanistic General zonele dispun de energie electrică şi telefonie, lucrările de organizare de şantier şi de execuţie neafectând terenurile agricole adiacente.     

De asemenea, s-a eliberat şi un certificat de urbanism necesar în vederea edificării unei grădiniţe în localitatea Cămăraşu, pe un teren dezafectat, situat în imediata vecinătate a Şcolii cu clasele I-VIII Cămăraşu. Utilităţile aferente acestei clădiri, respectiv energia electrică, alimentarea cu gaze naturale şi apa potabilă, se vor realiza prin branşamente la reţelele existente, iar canalizarea într-un bazin ecologic vidanjabil. De asemenea, în curtea interioară vor fi amenajate un spaţiu verde şi mai multe parcări.

Un ultim certificat de urbanism eliberat se referă la electrificarea satului Boteni (Fânaţele Boteniului), comuna Mociu, din zona Tau Somosa până în Fânaţele Boteniului pe o lungime de 1.6 km. Reţeaua se va monta aerian pe stâlpi de lemn, amplasaţi pe domeniul public, urmărind traseul drumului comunal, pe fiecare dintre aceştia urmând a se monta prize de pământ.

„Prin eliberarea acestor certificate de urbanism facem o serie de paşi concreţi, strict necesari în vederea creşterii calităţii vieţii locuitorilor din mediul rural. În contextul în care promovarea dezvoltării economice echilibrate a întregului judeţ şi eliminarea decalajelor de dezvoltare între mediul rural şi cel urban reprezintă priorităţi esenţiale ale conducerii Consiliului Judeţean, vom continua să sprijinim toate iniţiativele menite să contribuie la modernizarea satelor din judeţul Cluj”, a precizat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Biroul de presă

30.09.2010