Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 21 Iunie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Eliberare Certificate de Urbanism

Eliberare Certificate de Urbanism

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

Informare de presă

Ref: Eliberare Certificate de Urbanism


            Azi, 28.04.2010, Consiliul Judeţean Cluj a eliberat o serie de Certificate de Urbanism necesare pentru realizarea unor lucrări în comunele Dăbâca, Aluniş şi Frata.  

Astfel, pentru comuna Dăbâca, a fost eliberat Certificatul de Urbanism pentru extinderea conductei de apă şi a branşamentelor de apă în localitatea Pâglişa, alimentarea cu apă urmând a se face prin extinderea conductei de apă din localitatea Dăbâca.           Tot pentru comuna Dăbâca au fost eliberate patru certificate de urbanism în scopul modernizării capacităţii de producţie a energiei regenerabile prin amplasarea a patru centrale termice în curtea şcolii cu clasele I-IV din localitatea Luna de Jos, în curtea şcolii cu clasele I-VIII din localitatea Dăbâca, în curtea grădiniţei din localitatea Dăbâca precum şi  în curtea sediului primăriei din localitatea Dăbâca. 

            De asemenea, tot pentru modernizarea capacităţii de producţie a energiei regenerabile Consiliul Judeţean Cluj a eliberat trei certificate de urbanism pentru comuna Aluniş. Astfel, urmează a fi amplasate trei centrale termice în curtea Consiliului Local din localitatea Aluniş, în curtea şcolii cu clasele I-VIII din localitatea Aluniş precum şi în curtea Sediului administrativ din localitatea Ghirolţ, comuna Aluniş. 

Totodată, a fost eliberat şi un Certificat de Urbanism pentru modernizarea drumurilor agricole de exploataţie de pe teritoriul comunei Frata, judeţul Cluj. Terenul vizat se află în intravilanul şi extravilanul localităţilor Răzoare, Bercheşu, Poiana Fratii, Oaş. Astfel, vor fi reabilitate trei drumuri de exploatare agricolă Moara – Bercheşu, Dealul Meledvediului şi Pripor, urmând a fi astfel asigurat accesul optim în zonele agricole. Lucrările vor viza refacerea şi consolidarea platformei drumurilor, refacerea şanţurilor de scurgere, refacerea podeţelor, înlocuirea podeţelor subdimensionate, refacerea zidurilor de sprijin, refacerea sistemului rutier precum şi alte lucrări accesorii, respectându-se traseul actual al drumurilor. Conform Planului Urbanistic General în zonă există reţele de curent electric şi gaze. Traseul drumurilor se intersectează cu DJ 150. 

  „Eliberarea acestor certificate de urbanism reprezintă o serie de paşi concreţi necesari în vederea dezvoltării echilibrate a întregului judeţ. Prin intermediul acestor demersuri ne propunem să contribuim la reducerea decalajelor de dezvoltare dintre mediul urban şi cel rural, oferind  locuitorilor din mediul rural posibilitatea de a benefica de unele facilităţi elementare cum este alimentarea cu apă potabilă curentă dar şi accesul la surse de energie ieftină şi nepoluantă, potrivit exigenţelor actuale din domeniu”, a afirmat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Radu Bica. 

Biroul de presă 

28.04.2010