Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Eliberare autorizatii de construire

Eliberare autorizatii de construire

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă

Ref: Eliberare autorizaţii de construire

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a eliberat Autorizaţia de Construire pentru construirea unei pârtii de schi şi a unei instalaţii de teleshi în comuna Căpuşu Mare, satul Dângău Mare.

          Pentru deservirea pârtiei de schi urmează a se amplasa un teleschi de tip mono-club cu circulaţie uni-direcţională. Instalaţia este proiectată pe o lungime de 343,40 m şi o diferenţă de nivel de 115,09 m, la o capacitate medie de transport de 500 persoane/oră. Această capacitate de transport se realizează la o viteză de transport de 3,00 m/s, regimul de funcţionare al teleschiului fiind sezonier (iarna).

          Teleschiul va constitui un obiectiv major de atragere a turiştilor în sezonul de iarnă şi va pune bazele dezvoltării de perspectivă a turismului în Munţii Gilău. În plus, apropierea de localităţile Cluj-Napoca şi Huedin precum şi de Autostrada Transilvania va face ca această zonă a ţării să devină din ce în ce mai cunoscută ca o posibilă destinaţie pentru petrecerea vacanţelor de iarnă ale turiştilor. 

         De asemenea, Preşedintele Consiliului Judeţean a eliberat şi autorizaţia de construire pentru construirea unei baze sportive în localitatea Sâncraiu. Construcţia nouă, cu destinaţia de stadion comunal, va fi compusă din corp principal cu destinaţie de vestiare, gradene pentru spectatori, cuve vidanjabile şi piste.  

          „Eliberarea acestor autorizaţii de construire reprezintă o etapă necesară în vederea continuării demersurilor care vizează îmbunătăţirea serviciilor de turism montan şi creşterea calităţii vieţii în mediul rural. Apreciem că prin continuarea  reabilitării infrastructurii de acces în zonele cu un potenţial turistic ridicat şi prin amenajarea pârtiilor de schi de pe raza judeţului vom reuşi să atragem un număr din ce în ce mai mare de vizitatori, contribuind astfel la dezvoltarea profilului turistic al judeţului”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

 

Biroul de presă

09.03.2010