Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Eliberare autorizatii construire

Eliberare autorizatii construire

                                                                             

                                                       CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă
Ref: Eliberare autorizaţii de construire

      Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a eliberat Autorizaţia de Construire pentru executarea lucrărilor de  modernizare a drumului comunal DC 48, în comuna Suatu. Tronsonul de drum comunal ce urmează a fi asfaltat este în lungime de 1,400 km. Importanţa acestui proiect ce vizează turnarea unui covor asfaltic pe drumul comunal a cărui suprafaţă carosabilă actuală este pietruită este dată de faptul că în acest fel urmează a fi facilitat în mod considerabil accesul locuitorilor comunei la drumul naţional DN 16, care face legătura cu municipiul Cluj-Napoca şi la obiectivele de interes social şi cultural din localitate (şcoală, cămin cultural, biserică, etc.).
      De asemenea, Preşedintele Consiliului Judeţean a eliberat şi Autorizaţia de Construire necesară pentru executarea lucrărilor de extindere a reţelei de alimentare cu apă şi branşamente în Pâglişa, comuna Dăbâca, în contextul în care în momentul de faţă localitatea Pâglişa nu beneficiază de un sistem de alimentare cu apă centralizat.
      Pentru comuna Unguraş a fost eliberată Autorizaţia de Construire a unui pod rutier peste Valea Bandăului. Lăţimea platformei drumului va fi de 9,5 m iar lungimea de 12 m. Astfel, se vor lua toate măsurile necesare pentru prevenirea inundaţiilor, stabilizarea malurilor din vecinătatea podului şi amenajarea albiei.
      „Prin eliberarea acestor autorizaţii de construcţii facem un pas înainte în demersul nostru de dezvoltarea integrată şi unitară a întregului judeţ. Considerăm că locuitorii din mediul rural sunt pe deplin îndreptăţiţi să beneficieze de toate aceste elemente care definesc modernitatea şi condiţiile civilizate de viaţă cum sunt alimentare cu apă curentă şi canalizarea, drumurile de calitate care să faciliteze accesul la servicii al cetăţenilor, poduri modernizate şi sigure dar şi cursuri de apă amenajate care să confere un plus de siguranţă”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.
   

Biroul de presă
20.01.2011