Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 15 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Eliberare acord mediu- construire pista de 3.500 m

Eliberare acord mediu- construire pista de 3.500 m

                                                                                

                             CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă

Ref: Eliberare acord de mediu pentru construirea pistei de 3.500 m

             Consiliul Judeţean Cluj a obţinut din partea Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Cluj-Napoca, Regiunea 6 Nord-Vest, Acordul de Mediu pentru proiectul “Pista de decolare – aterizare la 3.500 de metri”, beneficiar direct fiind R.A. Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Acordul de Mediu este valabil pe toată perioada punerii în aplicare a proiectului. Acesta a fost avizat în urma parcurgerii procedurii de dezbatere publică la care au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj, Instituţiei Prefectului Judeţului Cluj, primăriilor municipiului Cluj-Napoca şi comunei Apahida, autorităţilor de protecţie a mediului, evaluatorul de mediu, vecinii amplasamentului, mass-media, organizaţiile non-guvernamentale, reprezentanţi ai altor autorităţi cu competenţe în această problemă, precum şi cetăţenii domiciliaţi în zonă. Terenul afectat de viitoarele lucrări se regăseşte în extravilanul şi intravilanul municipiului Cluj-Napoca şi al localităţii Sânnicoară şi aparţine domeniului public de interes judeţean şi domeniului privat.
            În contextul dezvoltării deosebite a judeţului Cluj, în toate componentele sale socio-economice, se impunea realizarea unei infrastructuri aeroportuare pe măsură. Totodată, nivelul activităţii de transport aerian la nivel regional a impus ca lider Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Pentru a satisface cele mai exigenţe cerinţe de calitate, confort şi siguranţă aeronautică la nivelul standardelor internaţionale, Consiliul Judeţean Cluj a acordat o importanţă majoră acestui obiectiv alocând resurse de dezvoltare şi modernizare.
             „Construirea noii piste se impune cu necesitate, cel puţin din două motive. Pe de o parte creşterea fluxului de pasageri şi de zboruri operate de Aeroport, precum şi finalizarea noilor terminale impun şi extinderea facilităţilor de zbor oferite. Pe de altă parte, noua pistă va permite dezvoltarea unor proiecte importante legate de dezvoltarea generală a întregii regiuni. Ne gândim la transformarea Clujului într-un pion central în traficul aerian pentru această parte a ţării, dar şi la viitorul transportului de tip cargo, care ar aduce argumente importante pentru creşterea atractivităţii zonei noastre pentru investiţiile şi investitorii de pretutindeni”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.

Proiecte ale Aeroportului Cluj-Napoca în perioada 2009 – 2012

Pista de decolare-aterizare de 3500 m
Perioada estimată în care se va derula proiectul: 2010 - 2012
Extinderea platformei de îmbarcare debarcare Etapa a II-a
Perioada estimată pentru desfăşurarea proiectului: 2010
Cale de rulare
Perioada estimată în care se va derula proiectul: 2010
Construirea unui Terminal cargo:
Perioada estimată în care se va derula proiectul: 2009 – 2011
Extindere parcări auto şi construirea unui parking auto
Perioada estimată în care se va derula proiectul: 2009 – 2010
Racord alimentare energie electrică medie tensiune 20 KW
Perioada estimată în care se va derula proiectul: 2009
Sistematizarea accesului din şoseaua europeană E576
Perioada estimată în care se va derula proiectul: 2009 - 2010


Biroul de presă
08.09.2009