Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 17 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Eliberare AC Subunitati Pompieri/SMURD Mociu

Eliberare AC Subunitati Pompieri/SMURD Mociu

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Informare de presă

Ref: Eliberare Autorizaţie de Contruire Subunitate de Pompieri şi SMURD Mociu

            Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a semnat Autorizaţia de Construire pentru executarea lucrărilor de construire  a obiectivului „Subunitate de pompieri şi S.M.U.R.D” cu sediul în localitatea Mociu. Centrul SMURD va fi un serviciu mobil de urgenţă, intervenţie şi stabilizare a funcţiilor vitale, precum şi de transport până la cel mai apropiat centru spitalicesc. „Înfiinţarea acestei unităţi este foarte importanţă, deoarece asigură asistenţa în cazuri de urgenţă pentru o zonă importantă a judeţului, în care locuiesc peste 25.000 de oameni”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, care este şi unul dintre iniţiatorii acestui proiect.

            Imobilul, constituit dintr-un corp principal care va adăposti personalul de intervenţie SMURD (aproximativ 4 persoane pe tură) şi care va fi prevăzut cu un garaj pentru autospeciale, la care se adaugă un depozit pentru butelii de oxigen şi o clădire anexă (aproximativ 624,94 mp construiţi), va fi prevăzut cu platforme de circulaţie auto, parcaje auto şi alei pietonale. Durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni.

            Pentru realizarea acestui obiectiv comunele beneficiare (Buza, Căianu, Cămăraşu, Cătina, Geaca, Mociu, Pălatca, Suatu şi Ţaga) s-au reunit  în Asociaţia Microregională Câmpia Transilvaniei, care a solicitat sprijinul Consiliului Judeţean Cluj pentru a înfiinţa acest serviciu de urgenţă, care are drept scop deservirea întregii regiuni. Fondurile  necesare construirii centrului provin în majoritate de la bugetul Consiliului Judeţean Cluj, fie direct, fie prin alocări la nivelul comunelor beneficiare.

Biroul de presă 

23.10.2011