Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 19 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Eliberare AC - Statie clorinare apa, Capusu Mare

Eliberare AC - Statie clorinare apa, Capusu Mare

                                                                         

                         CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă

Ref: Eliberare autorizaţie de construire amplasare staţie mobilă  de clorinare în Căpuşu Mare

           Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a eliberat Autorizaţia de Construire pentru “Amplasarea unei staţii mobile de clorinare tip container” în localitatea Căpuşu Mare, satul Căpuşu Mare.
           Acest demers reprezintă soluţia de compensare a pierderilor de clor din reţeaua de distribuţie prin utilizarea unei Staţii mobile de Clorinare amplasată în incinta Zonei de Protecţie a Sursei Subterane de Apă Căpuşu Mare. Procesul de clorinare a apei are drept scop protejarea acesteia împotriva microorganismelor. Astfel, ca urmare a acestei investiţii, în localitatea Căpuşu Mare se va asigura alimentarea cu apă la standarde europene, staţia mobilă de clorinare asigurând o monitorizare continuă a cantităţii de clor din apa furnizată. În acest fel se va putea verifica zilnic concentraţia de clor din apă, monitorizarea fiind una în termeni mult mai reali şi punctuali.
           „Considerăm că locuitorii din mediul rural sunt pe deplin îndreptăţiţi să beneficieze la rândul lor de infrastructura şi utilităţile specifice mediului urban, prin această investiţie urmând a se face un pas în plus în vederea furnizării  unei ape potabile de calitate şi cu respectarea  normelor sanitare”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Biroul de presă
19.11.2009