Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 22 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Eliberare AC - baza de agrement Baisoara

Eliberare AC - baza de agrement Baisoara

                                                                              

                                                  CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă

Ref: Eliberare autorizaţie de construire bază agrement Băişoara


          Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a eliberat astăzi, 17.11.2009, urmare a solicitării Composesoratului Muntele Băişorii, Autorizaţia de Construire pentru “Amenajare Bază de Agrement Buscat resort (trei pârtii de schi, instalaţie de transport pe cablu, staţie de îmbarcare, staţie de întoarcere şi racorduri electrice)” în localitatea Muntele Băişorii, comuna Băişoara.
          Proiectul îşi propune amenajarea unei baze de agrement compusă, în primă fază, din amenajarea a trei pârtii de schi, precum şi creearea infrastructurii acestora prin montarea unui telescaun. Zona în care se va amplasa instalaţia de telescaun se doreşte a fi o bază turistică ecologică, în prezent neexistând pe amplasament nicio construcţie. Suprafaţa terenului este de 471600 mp, folosinţa actuală fiind de păşune împădurită şi pădure. Proiectul prevede ocuparea cu construcţii a unei suprafeţe de teren de 319,36 mp, unde vor fi amplasate staţia de acţionare, staţia de întoarcere şi fundaţiile pentru stâlpi de linie. Se are în vedere înfiinţarea a trei pârtii, una de 0,894 km şi lăţimea de 20 m, alta de 0,423 km lungime şi 20 m lăţine şi ultima de 0,423 km lungime cu o lăţime de 20m.
           “Încercăm să sprijinim aceste acţiuni care vin în interesul atât al comunităţii locale cât şi al judeţului nostru în general. Trebuie să folosim la maximum potenţialul natural existent în Cluj, pentru a încuraja turismul, sporturile de iarnă  şi să avem în vedere dezvoltarea durabilă a comunităţilor din regiunea montană a judeţului. Este important şi să oferim clujenilor condiţii decente de a-şi petrece timpul liber şi, în acelaşi timp, să deschidem porţile noastre turiştilor din alte zone ale ţării”, consideră preşedintele CJ, d-nul Alin Tişe.
 Staţiunea Muntele Băişorii se află în extremitatea estică a masivului Muntele Mare (cota 1828m), şi este aşezată pe platoul şi culmile dintre văile râurilor Ocolişel, Ger şi Ierţa. Altitudinea medie în perimetrul principalelor structuri de turism este de 1340m, dar zona care oferă condiţii favorabile amenajării pârtiilor de schi se extinde până pe creasta Vârfului Buscat, unde altitudinea este de aproape 1674m.
         Accesul spre staţiune se realizează până în localitatea Băişoara pe DJ 107M, atât din DN 1 Cluj-Oradea, cât şi din DN 75 Turda-Câmpeni, iar în continuare, după un parcurs de 18 km pe DJ 107R se ajunge în centrul staţiunii. Din această cale rutieră modernizată se desprinde drumul spre Muntele Mare, cu un traseu sinuos. În zona de bifurcaţie aflată la Şesul Cald pleacă un drum forestier care ocoleşte creasta Vârfului Buscat din care se va amenaja acel sector nou, până la staţia de sosire teleschi.


Biroul de presă
17.11.2009