Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Echipamente ultraperformante la SCBI

Echipamente ultraperformante la SCBI


CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref.: Echipamente ultraperformante in beneficiul pacientilor Spitalului de Boli Infectioase     Consiliul Judetean Cluj a depus, in vederea finantarii de catre Uniunea Europeana, proiectul vizand dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infectioase, unitate medicala aflata in subordinea forului administrativ judetean. Investitia vizeaza dotarea spitalului cu aparatura medicala de inalta performanta, in vederea cresterii calitatii actului medical precum si pentru asigurarea unui diagnostic si a unui tratament de inalta calitate, in beneficiul tuturor pacientilor.
     „Ceea ce urmarim este sa continuam seria investitiilor in infrastructura sanitara, pentru a asigura un confort sporit tuturor celor spitalizati, dar si in achizitia de aparatura medicala de ultima generatie, necesara efectuarii celor mai complexe investigatii si tratamente. In final, ne dorim ca prin intermediul fondurilor europene nerambursabile sa contribuim la cresterea calitatii actului medical”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Prin intermediul proiectului, cu o valoare totala de 12.045.428,03 lei, din care nu mai putin de 10.486.735 lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila solicitata, Consiliul Judetean Cluj intentioneaza achizitionarea de echipamente de performanta sporita pentru dezvoltarea si diversificarea activitatii serviciilor de radiologie si imagistica medicala, precum si a echipamentelor chirurgicale necesare pentru dotarea Centrului Integrat de Chirurgie Avansata Minim Invaziva - CICAMI. Totodata, se vor mai achizitiona o trusa de endoscopie cu rezolutie inalta si tehnici de evaluare cromo-endoscopica, o masina automata de spalat si dezinfectat endoscoape pentru dotarea Laboratorului de endoscopie, precum si echipamente de electroterapie si laserterapie de generatie noua in Laboratorul de recuperare medicala fizica si balneologie.
     Reamintim in acest context faptul ca Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj-Napoca este structurat pe doua activitati principale ale sistemului de sanatate, respectiv activitate spitaliceasca si cea ambulatorie. Activitatea spitaliceasca este asigurata in special in unitatea principala situata pe str. Iuliu Moldovan, nr. 23, unde se inregistreaza anual circa 7.000 de cazuri de spitalizare continua si aproximativ 15.000 de cazuri de spitalizari de zi specifice patologiei bolilor infectioase. In ceea ce priveste activitatea ambulatorie, aceasta se desfasoara in special in cadrul Ambulatoriului Integrat situat pe str. Motilor, la nr. 19, unde se ofera servicii ambulatorii si de spitalizare de zi pentru 24 de specialitati clinice adulti si 11 specialitati clinice copii. Anual, se efectueaza intre 170.000 si 200.000 de consultatii medicale de specialitate si cca. 15.000 de servicii medicale de spitalizari de zi.

Biroul de presa
3 octombrie 2018