Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 17 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Dupa 70 de ani rampa de la Pata Rat nu mai polueaza

Dupa 70 de ani rampa de la Pata Rat nu mai polueaza


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

Informare de presă

Ref.: După 70 de ani,  rampa de la Pata Rât nu mai poluează

 

După 70 de ani de functionare a rampei de la Pata Rât si de poluare constantă a mediului în toate aceste decenii, s-a pus capăt poluării si s-a trecut la epurarea levigatului!

În prezent, procedeul de osmoză inversă e în desfăsurare, levigatul e captat în cele două bazine. Prin procedura decantării, levigatul este epurat prin statie, iar ”mâlul” rezultat, concentratul, va fi preluat de o societate de profil.

Consiliul Judetean Cluj a pus, astfel, în functiune, singura statie de osmoză inversă din întreaga tară aferentă unor rampe neconforme de gunoi, toate celelalte rampe functionând în conditii de poluare a mediului.

Procedura finală are ca scop purificarea, respectiv filtrarea levigatului iar lichidul ce va rezulta, netoxic si total inofensiv pentru mediu, va fi evacuat în pârâul Zapodie.

Este un pas important în finalizarea închiderii si ecologizării rampei de la Pata Rât, proces aflat în derulare. Important e faptul că scurgerile de levigat au fost complet oprite iar procedura de epurare a demarat si se derulează în conditii optime” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

 Biroul de presă

24 mai 2018

 

Biroul de presă

24 mai 2018