Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Dumitru Farcas, Cetatean de Onoare al Judetului Cluj

Dumitru Farcas, Cetatean de Onoare al Judetului Cluj

                                                                        

                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă
Ref: Maestrul Dumitru Fărcaş,  Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj

     Consiliul Judeţean Cluj a organizat sâmbătă, 23 noiembrie 2013, ceremonia publică de acordare a Titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj - „Clujean de Onoare”, marii personalităţi clujene, maestrul Dumitru Fărcaş. Ceremonia de decernare a titlului a avut loc în cadrul Spectacolului de premiere al Festivalului-concurs Dumitru Fărcaş „Taragotul de Aur”, eveniment găzduit de Casa de Cultură a Studenţilor din municipiul Cluj-Napoca şi aflat la prima ediţie.
      În cadrul ceremoniei, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, î-a înmânat însemnele distinctive ale titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj ilustrului taragotist Dumitru Fărcaş, una dintre cele mai reprezentative personalităţi ale vieţii cultural-artistice clujene şi o emblemă a luptei pentru conservarea şi valorificarea folclorului tradiţional autentic din regiunea Transilvaniei, pentru îndelungata carieră artistică desfăşurată cu dăruire şi profesionalism pe parcursul a mai bine de cinci decenii de activitate.
      Motivând în faţa numerosului public iubitor de folclor prezent în Sala de Concerte „Dumitru Fărcaş” a Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca gestul de a-i decerna marelui maestru titlul de cetăÈ›ean de onoare al judeÈ›ului, preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu a afirmat: ”Este un gest simbolic, o dovadă de apreciere sinceră şi o modalitate de a-i mulÈ›umi pentru faptul că, deÈ™i putea să locuiască oriunde în lume, a ales să rămână aici, unde s-a desăvârÈ™it ca artist. Iar asta demonstrează un ataÈ™ament faÈ›ă de Cluj pe care doar maestrul îl poate explica. În fond, Dumitru FărcaÈ™ nu ne aparÈ›ine doar nouă, clujenilor, nu aparÈ›ine doar României, domnia sa aparÈ›ine universalităÈ›ii, tuturor celor pe care i-a fermecat cu talentul său unic şi inegalabil. Dacă taragotul nu ar fi existat, Dumitru FărcaÈ™ l-ar fi inventat, cu siguranÈ›ă. Și, pentru acest motiv, merită respectul şi preţuirea clujenilor È™i gestul nostru de consideraÈ›ie!”
      Reamintim în acest context faptul că forul deliberativ al judeţului Cluj a aprobat  în cadrul şedinţei din data de 27 mai 2013 acordarea Titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj - „Clujean de Onoare” ilustrului taragotist Dumitru Fărcaş, pentru excepţionala şi îndelungata sa carieră artistică, întreaga activitate a domniei sale făcând cinste şi contribuind esenţial la promovarea judeţului Cluj pe plan naţional şi internaţional.

Biroul de presă
23 noiembrie 2013