Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Dubla aniversare la Aeroportul clujean

Dubla aniversare la Aeroportul clujean

 

CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

Comunicat de presă

Ref. Aeroportul International Avram Iancu Cluj aniversează 100 de ani de activitate aviatică si primul milion de pasageri în 2017

 

Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj aniversează astăzi 100 de ani de la primele activităti aviatice pe Aerodromul din Someseni Cluj, dar si 85 de ani de la înfiintarea la Cluj pe actualul amplasament, al unui aeroport civil în anul 1932.

Acest eveniment este unul special pentru Aeroportul International Cluj, pentru că aeroportul celebrează cu aceeasi ocazie si pasagerul cu numărul 1 milion, sărbătorit anul acesta cu 3 luni mai devreme comparativ cu anul 2016, ca urmare a unui trend pozitiv de crestere a numărului de pasageri înregistrati în primele 6 luni ale anului 2017. 

Astfel, Aeroportul International Cluj atinge pentru a 7-a oară în istoria sa pragul de 1 milion de pasageri înregistrati într-un an calendaristic. Pasagerul cu numărul 1 milion a călătorit pe zborul Wizz Air care a aterizat de la Bologna si a fost întâmpinat de conducerea Consiliului Judetean Cluj si de reprezentantii ai altor institutii locale, ai aeroportului, Wizz Air si mass media.

În cadrul acestui eveniment marcant, Presedintele Consiliului Judetean, Domnul Alin Tise a declarat: „Împlinirea unui secol de activitate aviatică la Cluj, îmi oferă fericitul prilej de a felicita întreg colectivul Aeroportului International Cluj pentru această minunată aniversare. Momentul de azi reprezintă rezultatul mai multor ani de muncă si de investitii în infrastructura acestui obiectiv, investitii care au permis, iată, să fim astăzi al doilea aeroport al tării si unul dintre cele mai importante motoare ale dezvoltării economice a judetului Cluj si a întregii regiuni”.

Amintim faptul că reteaua de rute a aeroportului oferă în prezent 47 de destinatii regulate spre 20 de tări din Europa si Orientul Mijlociu, precum si peste 10 zboruri charter spre cele mai importante destinatii turistice. În primele 6 luni ale anului 2017 de pe aeroport au fost deschise opt  destinatii noi, a crescut frecventa zborurilor pe rutele existente, iar o nouă companie aeriană, Ellinair, a demarat zboruri regulate de la Cluj.

Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj este al doilea aeroport din România din punct de vedere al pasagerilor transportati după  Aeroportul International “Henri Coandă“ Bucuresti, iar pentru anul 2017 estimează faptul că va înregistra un trafic de aproape 3 milioane de pasageri.

 

Biroul de presă

21 iunie 2017