Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 15 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Drumul judetean Scrind-Rachitele, pregatit pentru asfaltare

Drumul judetean Scrind-Rachitele, pregatit pentru asfaltare


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presă

Ref. Lucrări pregătitoare în vederea asfaltării unui nou tronson al drumului judetean Scrind – Răchitele

 

 Consiliul Judetean Cluj anuntă locuitorii din zonă, participantii la trafic si turistii că pe drumul judetean DJ 108C Scrind – Răchitele se desfăsoară lucrări de întretinere în vederea îmbunătătirii infrastructurii rutiere din această zonă turistică.

Sectorul de drum judetean 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău – Răchitele – Doda Pilii – Ic Ponor are o importantă strategică pentru întreg judetul, reabilitarea acestuia urmând să permită un acces usor, rapid si sigur spre zona turistică Răchitele – Prislop – Ic Ponor, Parcul Natural Apuseni, Cascada „Vălul Miresei” din Răchitele si multe alte obiective de interes major” a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Este vizat sectorul de drum cuprins între pozitiile kilometrice 59+000 si 61+830, până în această etapă executându-se deja lucrări constând în plombări si burdusiri în vederea pregătirii asfaltării. Lucrările de asfaltare urmează să demareze imediat ce conditiile meteorologice vor permite desfăsurarea acestui tip de lucrări. Totodată, se vor mai executa lucrări constând în tăieri de acostamente, acostamente, curătare de santuri si rigole.

Trebuie subliniat în acest context faptul că respectivul sector de drum face legătura între tronsonul rutei Mănăstireni – Călata – Mărgău pe care recent au fost finalizate lucrările de modernizare si drumul judetean DJ 763, portiune de drum reabilitată de Consiliul Judetean Cluj în cadrul proiectului european privind „Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchitele – Prislop – Ic Ponor“. Astfel, prin reabilitarea acestei portiuni de 2,83 kilometri se asigură  continuitatea întregului sector de drum judetean care porneste din comuna Mănăstireni si ajunge, prin Ic Ponor, în inima Parcului National „Muntii Apuseni”.

 

Biroul de presă

26 iulie 2017