Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Doua premii pentru Teatrul Puck

Doua premii pentru Teatrul Puck
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Spectacolul „ Mimorozart”, dublu premiat la Festivalul FUX de la Oradea


     Teatrul de Papusi ,,Puck” din Cluj-Napoca, institutie de cultura care functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, a participat in perioada 2-7 octombrie 2017, la Oradea, la cea de-a treia editie a Festivalului Teatrelor Maghiare Profesioniste de Papusi din Ardeal (FUX).
     In cadrul acestei competitii, spectacolul Mimorozart, regizat de catre Kiso Palocsai Kata si interpretat de artistii Teatrului ,,Puck”, a fost distins cu doua premii, respectiv Premiul Juriului de Copii si Premiul pentru cea mai buna scenografie.
     ,,Felicit echipa Teatrului de Papusi ,,Puck” pentru aceasta noua reusita. Cele doua noi premii sunt o dovada in plus ca munca si talentul cu care papusarii clujeni dau viata personajelor din povestile ce marcheaza copilaria a generatii intregi nu trec neobservate.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Mimorozart este un spectacol non-verbal care li se adreseaza atat copiilor de peste 4 ani, cat si publicului adult, avand la baza lucrarile lui Joan Miro si muzica lui W. A. Mozart. Personajele sunt calatori, clovni, drumeti care creeaza lumea Mimorozart, lume in care fantezia poate zburda liber. Creatorii spectacolului si-au propus sa reprezinte aceasta lume prin culorile, formele si materialele folosite. Proiectul este realizat de echipa de la sectia maghiara a institutiei. Regia este semnata de Palocsay Kiso Kata, scenografia de Lorincz Gyula, pe muzica lui W. A. Mozart. Din distributie fac parte Laszlo Reka si Okos Attila Akos.
     Alaturi de productia Teatrului ,,Puck”, au mai participat in aceasta competitie, spectacole precum cele ale Teatrului Maghiar de Stat ,,Csiki Gergely” din Timisoara, Teatrului ,,Szigligeti Ede” – Trupa Liliput din Oradea, Teatrului de Nord Satu Mare – Trupa Brigella sau ale Teatrului de Papusi ,,Cimborak” din Sfantu Gheorghe.
     Urmatoarea reprezentatie a spectacolului „Mimorozart” este programata in data de 11 noiembrie, incepand cu ora 11.00, la sediul institutiei. Biletele se pot achizitiona, la fata locului, cu o ora inainte de inceperea spectacolului sau telefonic, la numarul de telefon 0731 837 693.

Biroul de presa
10 octombrie 2017