Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Doua noi scoli clujene vor fi reabilitate

Doua noi scoli clujene vor fi reabilitate


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Doua noi scoli clujene din mediul rural urmeaza sa fie reabilitate si modernizate     Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a semnat autorizatiile de construire in vederea reabilitarii si modernizarii a doua unitati de invatamant primar din comuna clujeana Recea Cristur, respectiv scoala din satul Ciubancuta si cea din centrul de comuna. 
     Edificate in urma cu aproximativ 50 de ani, cele doua scoli care deservesc circa 180 de elevi si cadre didactice se afla in prezent intr-o stare accentuata de degradare, atat in interior cat si la exterior, fapt datorat, in special, lipsei lucrarilor de reparatii curente din ultima perioada.
     „Este o chestiune de normalitate, copiii din mediul rural au dreptul de a invata in conditii optime exact la fel ca si cei din marile orase. In plus, investitiile in educatie sunt cele mai profitabile intrucat contribuie direct la bunastarea comunitatilor” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Pentru remedierea acestei situatii, dar si pentru conformarea la standardele de calitate impuse de functionarea optima a acestor unitati scolare, s-a considerat necesara derularea mai multor lucrari de reabilitare si modernizare a celor doua edificii, respectiv refacerea acoperisului, a finisajelor peretilor exteriori si a trotuarului, izolarea termica a peretilor, amenajarea curtii si a imprejmuirii, recompartimentarea interioarelor pentru o mai buna functionalitate, inlocuirea tamplariei, etc. In urma acestor lucrari de interventie, spatiile din cadrul ambelor imobile, a caror suprafata totala este de 870 mp, vor fi refunctionalizate astfel incat, la finalul lor, numarul salilor de clasa va creste de la cinci, in prezent, la opt. In plus, vor fi edificate o cancelarie, doua birouri, 11 grupuri sanitare, doua vestiare, o sala de gimnastica, precum si alte spatii conexe necesare desfasurarii in cele mai bune conditii a activitatii didactice.
     In conformitate cu autorizatia de construire emisa in vederea executarii lucrarilor de reabilitare si modernizare, al caror deviz general cumulat este de 2.290.170 lei, durata de executie a lucrarilor este de maximum doi ani de zile.      

Biroul de presa
05 martie 2018