Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Doua comune isi reactualizeaza PUG-urile

Doua comune isi reactualizeaza PUG-urile


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 Informare de presă

Ref. Două noi comune clujene îsi reactualizează Planurile Urbanistice Generale

             Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (C.T.A.T.U.) a analizat în vederea avizării, în cadrul sedintei ce a avut loc la sediul Consiliului Judetean Cluj, noile Planuri Urbanistice Generale (P.U.G.-uri) ale comunelor Cămărasu si Căianu. Necesitatea aducerii la zi a acestora a fost determinată de intentia celor două comune clujene de a demara noi strategii de dezvoltare locală, respectiv realizarea unor obiective legate de amenajarea si modernizarea drumurilor, dezvoltarea retelelor de apă, canalizare, energie electrică, telecomunicatii si gaze naturale, construirea de noi obiective de utilitate publică, etc.  

            Analizată si dezbătută în prezenta responsabililor din cadrul Directiei de Urbanism si Amenajarea Teritoriului din Consiliul Judetean, a primarilor celor două comune, a proiectantului documentatiilor precum si a celorlalti specialisti din domeniu, reactualizarea PUG-urilor a fost determinată si de necesitatea conformării la noile conditionalităti trasate de avizele/acordurile specifice cerute conform Certificatelor de Urbanism eliberate în anul 2015 de către Consiliul Judetean. Astfel, în urma obtinerii avizelor si acordurilor necesare, proiectarea noilor obiective de interes local, respectiv a retelelor edilitare, va trebuie să respecte normativele tehnice în vigoare.

            În momentul de fată specialistii din cadrul Directiei de Urbanism verifică din punct de vedere tehnic continutul acestor documente urmând ca, la finalizarea acestei operatiuni, să fie emis avizul de specialitate, astfel încât proiectele de dezvoltare economică a celor două comune să-si urmeze  parcursul firesc. Adresez pe această cale un îndemn si celorlalte unităti administrativ-teritoriale clujene să-si reactualizeze documentatiile urbanistice aflate aproape de perioada expirării, pentru a nu periclita în vreun fel dezvoltarea comunitătilor locale” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

            Precizăm în acest context faptul că reactualizarea PUG-urilor comunelor Cămărasu si Căianu urmează să fie realizată din punctul de vedere al continutului Regulamentelor locale de urbanism (R.L.U.) aferente celor nouă localităti componente: Cămărasu, Năoiu si Sâmboleni, respectiv Căianu, Căianu Mic, Căianu-Vamă, Vaida-Cămăras, Bărăi si Văleni. Aceste documente reprezintă o etapă importantă în aplicarea P.U.G.-urilor, ele întărind si detaliind reglementările acestora prin trasarea unor prescriptii - permisiuni si restrictii clare si obligatorii pe întregul areal care face obiectul P.U.G.-ului. De asemenea, documentatia tehnică mai prevede noile regulamente locale de urbanism pentru monumentele istorice si siturile arheologice din aria teritorială a celor două unităti administrativ-teritoriale, precum si strategiile proprii de dezvoltare durabilă, studii de fundamentare, etc.

 

 Biroul de presă

 29 ianuarie 2018