Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > DJ 109A Chinteni-Vultureni-Dealu Jurcii va fi reabilitat si modernizat

DJ 109A Chinteni-Vultureni-Dealu Jurcii va fi reabilitat si modernizat


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref.  Drumul judetean 109A Chinteni – Vultureni – Dealu Jurcii va fi reabilitat si modernizat

 

 

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a semnat autorizatia de construire în vederea executării lucrărilor de modernizare si reabilitare pe drumul judetean DJ 109A Chinteni – Vultureni – Dealu Jurcii, între kilometri 10+200 si 48+566. Sectorul vizat de reabilitare, în lungime totală de 38,366 kilometri, începe în dreptul localitătii Chinteni, traversează localitătile Deusu, Băbutiu, Soimeni, Panticeu, Recea Cristur, respectiv Căprioara si se termină la intersectia cu DJ 108B.

Este o nouă promisiune pe care o respectăm, aceea de a oferi locuitorilor din zonă, dar nu numai, conditii optime de circulatie, incomparabil mai bune fată de cele actuale. Chiar dacă durata maximă a lucrărilor a fost stabilită la 24 de luni, vom face tot ceea ce se impune pentru ca acest termen să fie cât mai redus”, a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Necesitatea initierii lucrărilor de modernizare pe acest drum judetean a fost determinată de starea avansată de degradare a părtii carosabile, generată atât de structura slabă cât si de traficul intens desfăsurat. În momentul de fată DJ 109A este afectat de multiple degradări de suprafată – fisuri si crăpături, denivelări, suprafete fără aderentă, etc., precum si defecte care afectează capacitatea portantă, respectiv planeitatea suprafetei de rulare, motiv pentru care acest drum nu mai respectă conditiile tehnice de utilizare în sigurantă.  

Pentru remedierea tuturor acestor deficiente, Consiliul Judetean a luat decizia reabilitării celor peste 38 de kilometri de drum judetean astfel încât, la finalizarea lucrărilor, DJ 109A să se prezinte la un nivel tehnic si functional cât mai ridicat. În acest scop, proiectul de reabilitare vizează amenajarea unei platforme a drumului cu lătimea de 8 metri, din care partea carosabilă se va constitui din două benzi de circulatie de câte trei metri, restul fiind benzi de încadrare si acostamente. Structura rutieră va fi una solidă, compusă din fundatii din balast, straturi de piatră spartă, tratamente bituminoase, straturi de uzură, respectiv bindere cu criblură. În ceea ce priveste scurgerea apelor pluviale si de suprafată, vor fi realizate noi santuri si rigole, vor fi decolmatate santurile vechi si se vor construi de la zero sau, după caz, reabilita nu mai putin de 75 de poduri si podete. De asemenea, la finalizarea lucrărilor de modernizare se va reface integral semnalizarea rutieră verticală si orizontală.

Lucrările de investitii pe drumul judetean DJ 109A Chinteni – Vultureni – Dealul Jurcii sunt în valoare de 27.186.745,61 lei si vor fi executate de SC KIAT Group Construct SRL, finantarea fiind asigurată din creditul de 50.000.000 de euro contractat de Consiliul Judetean.

 

  Biroul de presă

  11 septembrie 2017