Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > DJ 107P Gilau-S. Rece-Marisel, modernizat de CJ Cluj

DJ 107P Gilau-S. Rece-Marisel, modernizat de CJ Cluj


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

  

 

 

Informare de presă

Ref. Drumul judetean Gilău – Somesul Rece – Mărisel, reabilitat si modernizat de Consiliul Judetean

           

            Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a semnat luni, 4 septembrie a.c., autorizatia de executare a lucrărilor de modernizare si reabilitare a drumului judetean DJ 107P Gilău (DN 1) – Somesul Rece – Mărisel – DN 1R, între kilometri 0+000 si 44+0896.

            Mă bucur să pot anunta clujenii că în perioada imediat următoare vom demara lucrările de modernizare a acestui drum judetean de o importantă cu adevărat strategică pentru judetul Cluj si pe care sunt situate multe dintre cele mai importante obiective turistice si recreative din judet precum complexul de lacuri Tarnita-Somesul Cald-Gilău, comuna Mărisel, respectiv lacul de acumulare Belis-Fântânele. Sute de mii de persoane, clujeni si turisti, deopotrivă, vor avea astfel la dispozitie o variantă mult mai rapidă si facilă de a ajunge din drumul european E60/DN1 spre inima Muntilor Apuseni”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

            Principalele lucrări care vor fi executate pe aceste sector de drum judetean în lungime de peste 44 de kilometri vizează reabilitarea, în profunzime, a celor două benzi de circulatie cu o lătime maximă de 6 metri prin asternerea stratului de piatră spartă în grosime de 12 cm, realizarea de covor asfaltic în două straturi, respectiv binder si strat de uzură, asigurarea înclinatiei minime necesare pentru scurgerea apelor în santuri si rigole de suprafată, amenajarea de acostamente de până la 0,75 m, racordarea armonioasă la toate cele 52 de drumuri laterale – asfaltate, pietruite si de pământ, construirea a cinci parcări, respectiv semnalizare rutieră pe întregul sector de drum vizat.

De asemenea, de-a lungul traseului există 14 poduri si 171 de podete, dintre care o parte vor fi demolate si reconstruite, restul urmând a fi reparate. Nu în ultimul rând, datorită configuratiei traseului DJ 107P care străbate zona de munte a judetului Cluj, vor fi executate lucrări sistematice de consolidare a terasamentelor prin ranforsări din beton pentru santuri, fundatii de parapet adâncite, ziduri de gabioane, apărări de maluri si altele.

            Lucrările de executie, preconizate a se desfăsura pe parcursul a maxim 24 de luni, vor debuta în cel mai scurt timp posibil si vor fi executate de SC Kiat Group Construct SRL.

 

Biroul de presă

4 septembrie 2017