Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Luni, 19 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Director Aeroport - membru in conducerea ACI Europe

Director Aeroport - membru in conducerea ACI Europe

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Informare de presă  

Ref: Directorul Aeroportului clujean a fost ales membru în conducerea ACI Europe

 

Directorul general al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a fost ales membru în board-ul Consiliului Internaţional al Aeroporturilor - Regiunea Europa (ACI Europe).

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Adunării Generale a Consiliul Internaţional al Aeroporturilor, Regiunea Europa, care a avut loc la Lisabona, în perioada 15-17 iunie 2011.

Alegerea directorului Aeroportului clujean în conducerea acestui for european este o realizare remarcabilă pentru aviaţia civilă din România, luând în considerare importanţa AIC Europe în reprezentarea intereselor, orientarea şi susţinerea activităţii aeroporturilor din Europa.

Reamintim în acest context faptul că ACI Europe este o organizaţie cu profil aviatic cu sediul la Bruxelles, care reuneşte interesele a 400 de aeroporturi din Europa care înregistrează anual peste 90% din traficul aerian al continentului european. ACI Europe promovează transferul informaţional la nivelul industriei aeroportuare europene şi reprezintă interesele aeroporturilor în faţa instituţiilor politice şi de aviaţie comunitare. Aeroporturile membre deservesc peste 1,5 miliarde de pasageri şi 15, 8 milioane tone de marfă anual.

 

Biroul de presă 

21.06.2011