Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Deschidere stagiune 2017-2018

Deschidere stagiune 2017-2018
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
Ref. Concert de deschidere a stagiunii 2017 – 2018 la Filarmonica de Stat „Transilvania”     Filarmonica de Stat „Transilvania”, institutie de cultura care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, revine joi, 14 septembrie 2017, incepând cu ora 19.00, la Colegiul Academic, cu primul concert al stagiunii 2017-2018, asteptat cu nerabdare de melomanii clujeni.
     Concertul  este organizat in parteneriat cu Festivalul International „George Enescu”, prilej cu care vor fi prezenti la Cluj dirijorul Dennis Russell Davies si tânarul pianist Aaron Pilsan. Programul serii va fi unul dedicat muzicii moderne, cu lucrari de Cornel Taranu, Thomas Larcher si Elliot Goldenthal. In aceeasi formula, orchestra clujeana va concerta in data de 16 septembrie 2017 la Bucuresti, in cadrul Festivalului ,,George Enescu”.
     Dennis Russell Davies este dirijorul principal al Orchestrei „Bruckner” si al Operei din Linz, precum si al Orchestrei Simfonice din Basel. De-a lungul carierei sale de peste 45 de ani, a fost dirijor principal la orchestre, opere si festivaluri ca Orchestra Simfonica Radio din Viena, Opera din Bonn, Orchestra Beethovenhalle, Opera de Stat din Stuttgart, Orchestra Compozitorilor Americani, Orchestra de Camera St. Paul, Orchestra Simfonica din Norwalk, Cabrillo Music Festival si Orchestra de Camera din Stuttgart.
     Printre orchestrele cu care a colaborat, se numara cele din Cleveland, Philadelphia, Chicago, San Francisco, Boston, Filarmonicile din New York, München si Berlin, Gewandhaus Orchester Leipzig, Orchestra Regala Concertgebouw, Konzerthausorchester Berlin, Filarmonica din Dresda, Orchestra Nationala a Spaniei, Filarmonica din Sankt-Petersburg, Orchestra Simfonica din Bamberg.
     Tânarul pianist austriac Aaron Pilsan a beneficiat de indrumarea celebrului pedagog Karl-Heinz Kämmerling, in prezent fiind student la Conservatorul din Hanovra, la clasa profesului Lars Vogt.
     De asemenea, a participat la cursurile de maiestrie sustinute de Alfred Brendel, András Schiff si Maria João Pires.
     A fost invitat la Festivalul „Menuhin” din Gstaad, la Festivalul de la Schwetzingen, la Festivalul „Schubertiade” din Hohenems, Piano Festival Ruhr, Festivalul „Mozart” din Würzburg, Festival aux Jacobins din Toulouse, Festival La Roque d’Anthéron. A cântat in sali din Zürich, Tokyo, München, Berlin, Paris si New York.

     Biletele pentru concert se pot cumpara  de la agentia de bilete a Filarmonicii (Piata Lucian Blaga nr. 1-3, la parter in incinta Casei de Cultura a Studentilor, Tel. 0264 43 00 60) conform programului: Luni & Miercuri 10 – 14, Marti & Joi 12 – 18 si Vineri 10 – 14 sau cu o ora inainte de concert, direct de la locatia acestuia. In ziua concertului, agentia de bilete este deschisa in intervalul 10-14!
     Preturile biletelor si abonamentelor la Filarmonica de Stat „Transilvania”  ramân aceleasi pentru stagiunea 2017-2018, respectiv 25 de lei – 13 lei reducere (elevi, studenti si pensionari) pentru concertele incluse in abonament; 40 de lei – 20 de lei reducere (elevi, studenti si pensionari), pentru concertele extraordinare, iar abonamentele 400 de lei, respectiv 200 de lei cu reducere.

Biroul de presa
8 septembrie 2017