Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 15 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Deschidere oferte partie de schi Baisoara

Deschidere oferte partie de schi Baisoara

                                                                              

                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă

Ref: Deschiderea publică a ofertelor pentru execuţia pârtiei de schi de la Băişoara, judeţul Cluj


       Astăzi, 10.11.2009, ora 11.00, la sediul Palatului Administrativ din Cluj-Napoca a avut loc deschiderea ofertelor depuse de firmele interesate de execuţia lucrărilor la proiectul „SCHI ÎN ROMÂNIA, COMUNA BĂIŞOARA, JUDEŢUL CLUJ – DEZVOLTAREA TURISMULUI DE IARNĂ ÎN MUNŢII APUSENI”, conform documentaţiei de atribuire şi a anunţului de participare publicate în SEAP cu nr. 87289/26.09.2009. Comisia, condusă de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, domnul Radu Bica, a urmărit respectarea procedurilor oficiale de licitaţie, acţiune desfăşurată transparent, în prezenţa reprezentanţilor celor 4 societăţi ofertante.
         Ofertele celor 4 societăţi au fost următoarele:
1. SC SELINA SRL Oradea
         - Durata de execuţie: 18 luni 
         - Garanţia de bună execuţie: 10% 
         - Valoarea ofertei: 20.673.551,62 lei fără TVA

2. Asocierea SC ACOMIN SA Cluj-Napoca şi LEITNER AG Italia 
         - Durata de execuţie: 18 luni
         - Garanţia de bună execuţie: 10%
         - Valoarea ofertei: 16.934.948,57 lei fără TVA

3. Asocierea PORR TECHNOBAU şi TEERAG – ASDAG AKTIENGESELLSCHAFT Viena, Austria
         - Durata de execuţie: 18 luni
         - Garanţia de bună execuţie: 10%
         - Valoarea ofertei: 17.843.550,37 lei fără TVA

4. Asocierea HARCON Zrt Budapesta şi SC Consic SA Sfântul Gheorghe
         - Durata de execuţie: 14 luni
         - Garanţia de bună execuţie: 7%
         - Valoarea ofertei: 15.887.952,21 lei fără TVA

         Comisia se va întruni pentru analizarea ofertelor depuse, în conformitate cu prevederile stabilite prin documentaţia de atribuire, în vederea declarării ofertei câştigătoare. Reamintim în acest sens faptul că “preţul cel mai scăzut” reprezintă criteriul de atribuire a contractului de lucrări.
         În acest context, amintim faptul că realizarea proiectului “Dezvoltarea turismului de iarnă în Munţii Apuseni – comuna Băişoara, judeţul Cluj” se desfăşoară în cadrul Programului de interes naţional pentru dezvoltarea turismului “Schi în România" şi are ca obiectiv principal valorificarea potenţialului turistic al Munţilor Apuseni prin dezvoltarea infrastructurii turistice în vederea creşterii economice şi atragerii de noi investiţii. Printre lucrările care urmează a se derula în cadrul acestui proiect amintim: amenajarea pârtiei de schi (extinderea pârtiei cu 1,5 km şi îmbunătaţirea pârtiei existente), realizarea unui telescaun cu o capacitate de 1800 persoane/oră, implementarea unui sistem electronic de biletărie, construcţia unei clădiri cu spaţii tehnice şi funcţiuni publice, achiziţionarea unui utilaj pentru bătătorit zăpada, construcţia unei parcări, precum şi amenajarea unui drum de acces către zona domeniului schiabil.
        “Punerea în valoare a potenţialului turistic al judeţului Cluj, inclusiv prin crearea condiţiilor optime pentru practicarea  turismului de iarnă şi a sporturilor montane, reprezintă o prioritate absolută a conducerii Consiliului Judeţean Cluj. În acest sens, vom continua demersurile începute atât în vederea  reabilitării infrastructurii care facilitează accesul în zonele turistice cât şi pentru modernizarea şi punerea în valoare a obiectivelor turistice propriu-zise”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Radu Bica.
        Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Judeţean Cluj a perfectat un contract de asociere cu comuna Băişoara. Obligaţiile Consiliul Judeţean care decurg din acest parteneriat vizează urmărirea şi verificarea execuţiei lucrărilor prin intermediul persoanelor abilitate, plata lucrărilor executate, precum şi recepţionarea acestora.

 

 

Biroul de presă
10.11.2009