Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 25 Aprilie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Depunere avize lipsa pentru aprobarea PUG

Depunere avize lipsa pentru aprobarea PUG

                                                              

                                       CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

 

 

Comunicat de presă

Ref: Arhitecţii primăriei Cluj-Napoca promit că până la 30 aprilie 2014 vor depune avizele lipsă pentru aprobarea PUG 

 

                Reprezentaţii echipei de arhitecţi care a întocmit proiectul noului Plan Urbanistic General (PUG) al municipiului Cluj-Napoca au avut ieri o întâlnire cu specialiştii în domeniu din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj.

            În urma discuţiilor purtate, arhitecţii angajaţi de Primărie au admis faptul că documentaţia depusă este incompletă şi au promis că, până în data de 30 aprilie 2014, o vor completa pentru a putea primi avizul Consiliului Judeţean Cluj. Promisiunea făcută de aceştia reprezintă o recunoaştere a faptului că avizele care lipsesc sunt solicitate în conformitate cu  legislaţia în vigoare şi că în nici un caz deliberativul judeţean nu poate fi acuzat de rea credinţă în procesul de aprobare a documentaţiei.

            De asemenea, având în vedere faptul că în prezent se elaborează şi PUG-urile comunelor limitrofe, respectiv Apahida, Chinteni şi Floreşti, s-a stabilit ca, în cursul săptămânii viitoare, să aibă loc o întâlnire a colectivelor care lucrează la aceste documentaţii. Această întâlnire este necesară şi utilă deoarece acum se pot corela PUG-urile comunelor limitrofe cu cel al municipiului Cluj-Napoca, eliminându-se astfel discuţiile viitoare legate de intravilanul unităţilor administrativ-teritoriale. La discuţii vor fi invitaţi şi reprezentanţii comunelor Feleacu şi Baciu, care au PUG-ul actualizat şi aprobat. În acest fel, se poate contura şi strategia periurbană a Zonei Metropolitane Cluj-Napoca, o cerinţă din OUG nr.7/2011, elaborată de actualul primar Emil Boc.

            Reamintim faptul că, la această dată, documentaţia privind viitorul PUG nu a fost avizată de Autoritatea Aeronautică Civilă, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare, respectiv de Oficiul pentru Studii Pedologice şi Agrochimice (OSPA). 

 

Biroul de presă

11 martie 2014