Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Demersuri rezolvare probleme Pata Rat

Demersuri rezolvare probleme Pata Rat
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Noi demersuri pentru rezolvarea problemelor de la Pata Rat     Avand in vedere situatia existenta la Pata Rat, in calitate de vicepresedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a solicitat Prefectului convocarea in regim de urgenta a CJSU in vederea declararii starii de alerta la Pata Rat.
     Aceasta solicitare este motivata de faptul ca:
Studiile geo efectuate indica faptul ca printre cauzele alunecarilor de deseuri de la rampa veche de la Pata Rat se numara inclusiv ploile, apa infiltrata in decursul anilor precum si cantitatile semnificative de apa folosita la interventiile de urgenta ale I.S.U. pentru stingerea incendiilor spontane.
     Apa acumulata in adancimea rampei determina o crestere substantiala a cantitatii de levigat, fapt de natura a genera poluare cu efecte asupra starii de sanatate a populatiei.
In acest context, al cresterii cantitatii de apa acumulata acum, exista riscul real ca aceasta sa determine alte alunecari necontrolabile de deseuri care pot afecta inclusiv centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca.
     Scopul acestei solicitari oficiale este acela de a crea cadrul necesar pentru implicarea tuturor institutiilor si autoritatilor statului in vederea rezolvarii cat mai rapide si in conditii optime a problemei de la Pata Rat.


Biroul de presa
5 octombrie 2017