Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Demersuri redeschidere spital Mociu

Demersuri redeschidere spital Mociu

                                                                                 

                                               CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă
Ref: Demersuri redeschidere spital Mociu

 
      Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, s-a întâlnit astăzi cu ministrul sănătăţii, dr. Vasile Cepoi. Urmare a acestei întâlniri, preşedintele CJ Cluj a primit asigurări că ministerul de resort va aproba redeschiderea spitalului de la Mociu.
     “Am profitat de prezenţa la Cluj a domnului ministru şi am abordat problema redeschiderii spitalului de la Mociu, instituţie care ar urma să deservească aproximativ 30 de mii de oameni. Domnul ministru m-a asigurat de toată deschiderea şi de tot sprijinul pentru obţinerea avizelor necesare redeschiderii spitalului. Ca urmare, vom face un prim pas, probabil în luna august, respectiv vom prelua imobilul de la Consiliul Local Mociu, urmând că în bugetul pe anul 2013 să prevedem banii necesari reabilitării clădirii şi dotării cu aparatura necesară”, a declarat Horea Uioreanu.
      Spitalul de la Mociu va funcţiona ca secţie externă a Spitalului Clinic de Recuperare şi va avea o secţie de urgenţă, precum şi un ambulatoriu de specialitate. “Probabil că pentru unele specialităţi nu va fi program zilnic, dar în mod sigur oamenii din Câmpia Transilvană vor avea posibilitatea să-şi facă analize şi controale de specialitate la Mociu, nu vor mai fi obligaţi să vină la Cluj-Napoca pentru orice problemă de sănătate”, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.
      La întâlnirea cu ministrul sănătăţii au participat şi dr. Dorina Duma, directorul DSP Cluj, şi dr. Sanda Patrichi, directorul Spitalului Clinic de Recuperare. 
      Reamintim că fostul Centru de sănătate de la Mociu a fost închis în urmă cu mai bine de un an, cu promisiunea că aici se va deschide un centru pentru persoanele vârstnice. Până la această dată, clădirea este tot închisă.

Biroul de presă
09.07.2012