Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Demarare lucrari pe DJ 109A

Demarare lucrari pe DJ 109A
CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref.: Au demarat lucrarile de reabilitare si modernizare a drumului judetean 109A Chinteni – Panticeu – Recea Cristur – Dealul Jurcii     Consiliul Judetean Cluj aduce la cunostinta participantilor la trafic si a locuitorilor din zona faptul ca pe drumul judetean DJ 109A Chinteni – Panticeu – Recea Cristur – Dealul Jurcii au demarat lucrarile de reabilitare si modernizare, derulate in cadrul unui amplu proiect care vizeaza tronsonul cu o lungime de 38,3 de kilometri cuprins intre pozitiile 10+200 si 48+500.
     ,,Modernizarea acestui drum judetean are o importanta aparte intrucat deserveste comune din zona metropolitana Cluj si o parte a judetului extrem de intens circulata. Totodata, acesta face legatura cu Drumul Bistritei, un proiect major pe fonduri europene de modernizare a altor 85 de km, astfel incat de pe urma acestei investitii va avea de castigat o zona mult mai extinsa”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     De o mare complexitate, investitia presupune interventia pe toata lungimea sectorului vizat, incepand de la fundatia drumului si incheind cu doua straturi de asfalt - binder si strat de uzura.  Proiectul prevede, de asemenea, realizarea de acostamente, santuri, rigole si podete, racordari cu drumurile laterale, acesta urmand sa se finalizeze prin realizarea de marcaje si semnalizare rutiera.
     Lucrarile de reabilitare a drumului au demarat din zona Dealul Jurcii, pe directia Recea Cristur – Panticeu – Chinteni. Aceasta decizie a fost impusa de faptul ca pe raza localitatii Chinteni sunt prevazute a se realiza lucrari de introducere a magistralei de alimentare cu apa, investitie a autoritatilor locale finantata din fonduri europene ce se preconizeaza a debuta in primavara anului 2019. Or, intrucat aceste lucrari complexe presupun sapaturi si interventia in profunzimea drumului,  procesul de modernizare pe acest sector de drum se va putea desfasura numai dupa finalizarea lucrarilor la reteaua de apa.
     In ceea ce priveste sectorul anterior mentionat, Dealul Jurcii, pe directia Recea Cristur – Panticeu – Chinteni, in prezent se executa casete pentru largirea caii de rulare existente la 6 metri, cu repozitionarea axului drumului la sase si mai mult de sase metri in curbe. Referitor la evolutia preconizata a lucrarilor, se intentioneaza ca in cursul acestui an sa se execute minim 40% din volumul total al acestora.
     Termenul de finalizare a lucrarilor este de maxim 24 de luni, acestea fiind executate de Asocierea SC Kiat Group Construct SRL – SC Tehnic Asist SRL – SC Damar Consult SRL. Bugetul alocat acestei investitii este de nu mai putin de 25.197.708,35 lei, fara TVA.
     Reamintim in acest context faptul ca drumul judetean DJ 109A Chinteni – Panticeu – Recea Cristur – Dealul Jurcii este inclus in Programul de investitii pentru anul 2018 privind lucrarile de modernizare si reabilitare a drumurilor judetene, lucrari finantate din creditul de 50.000.000 angajat in acest scop de Consiliul Judetean Cluj.

Biroul de presa
6 iunie 2018