Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Demarare lucrari intretinere pe DJ 109V

Demarare lucrari intretinere pe DJ 109V
CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref.: Au demarat lucrarile de intretinere pe drumul judetean 109V Padureni – Satu Lung     Consiliul Judetean Cluj a demarat o serie de lucrari de intretinere curenta si periodica ce vizeaza drumul judetean 109V Padureni – Satu Lung, ca parte a programului anual de imbunatatire a infrastructurii rutiere a judetului.
     ,,Sunt lucrari extrem de importante pentru locuitorii din zona intrucat drumul judetean 109V asigura legatura directa cu zona metropolitana, pe directia Chinteni – Cluj-Napoca”, considera presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Lucrarile constau in reciclare in situ, respectiv asternerea unui strat de balast cu cilindrare si reciclarea cu adaos de ciment si lianti in grosime de 15 centimetri din stratul de balast pe sectorul de drum in lungime de aproximativ 3 kilometri cuprins intre pozitiile 8+355 si 11+100. Dupa stabilizarea stratului de balast, lucrarile vor continua cu asternerea de covor asfaltic cu grosimea de 6 centimetri.
     Lungimea totala a sectorului de drum vizat de lucrarile de intretinere este de peste 7 kilometri, mai exact de la kilometrul 8+355 pana la kilometrul 15+390, in conditiile in care, pe sectorul de drum cuprins intre kilometrul 11+100 si kilometrul 15+390 sunt prevazute lucrari de scarificare si reprofilare a drumului cu adaos de piatra si cilindrare, eliminarea gropilor prin acoperirea cu material pietros-balast cu cilindrare, taieri si completari de acostamente, curatarea santurilor si rigolelor precum si desfundarea podetelor.
     In aceasta faza, a fost deja asternut stratul de balast pe o lungime de peste doi kilometri.


Biroul de presa
12 septembrie 2018