Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 23 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Demarare lucrari drum acces CMID

Demarare lucrari drum acces CMID

                                    ÎNCEPEREA LUCRĂRILOR DE EXECUŢIE A DRUMULUI DE ACCES LA

                                  CENTRUL DE MANAGEMENT INTEGRAT AL DEŞEURILOR CLUJ-NAPOCA

 

     Consiliul Judeţean Cluj a procedat astăzi, 23 iulie 2013, la predarea către constructor a amplasamentului care va face obiectul unor ample lucrări de execuţie a drumului de acces la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Cluj-Napoca (CMID).
     Execuţia efectivă a lucrărilor în valoare de 1.784.497,59 lei fără TVA va demara în cursul acestei săptămâni, urmând a se finaliza în termen de 12 luni de la semnarea ordinului de începere al execuţiei lucrărilor pentru obiectivul de investiţii – Drum de acces la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Cluj-Napoca. Lucrările vor fi executate de societatea câştigătoare a licitaţiei organizate în acest sens, Societatea de Construcţii NAPOCA S.A, costurile fiind suportate integral din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Cluj.
     Reamintim, în acest context, faptul că Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial “Mediu”şi Consiliul Judeţean Cluj în calitate de beneficiar, au semnat Contractul de finanţare nerambursabilă nr. 133140 / 11.07.2011 pentru implementarea proiectului intitulat „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj”, Cod: CCI  2009 RO 161 PR 036.
      Realizarea drumului de acces la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Cluj-Napoca reprezintă una din activităţile proiectului “Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj”, proiect în valoare totală de 255.354.025 lei fără TVA, derulat de Consiliul Judeţean Cluj. Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene este de 195.854.510 lei fără TVA.
     "Importanţa acestui drum este una de necontestat în condiţiile în care asigură accesul la  Centrul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj, această investiţie reprezentând o premisă esenţială în procesul de conformare la standardele europene privind depozitarea deşeurilor. În cel mai scurt timp vom beneficia de un sistem modern şi conform care va rezolva problema deşeurilor la nivelul judeţului, următorul pas fiind închiderea definitivă şi ecologizarea vechilor depozite de deşeuri”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea-Dorin Uioreanu.
                                                                                                                                                       
     Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Date de contact:
UIOREANU Horea-Dorin                                                 RAŢIU Mariana
Preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj                           Manager proiect                 
Telefon: 0372-64.00.00                                                 Telefon: 0372-640037
Fax: 0372-64.00.70                                                        Fax: 0372-640097
E-Mail: cjc@cjcluj.ro                                                       E-mail: mariana.ratiu@cjcluj.ro

                                                                            

                                                                CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ